Bitcoin koers crasht enorm: is de bodem in zicht?

De Bitcoin koers is onder de 60.000 dollar gedoken en flirt op dit moment zelfs met de 56.000 dollar. Volgens on-chain analist Checkmate hoeven we ons echter geen zorgen te maken. Hij publiceert een grafiek waarin we de “gerealiseerde verliezen” van investeerders zien en die lijken richting een bodem te wijzen.

Koerdalingen horen bij Bitcoin

Bij zijn publicatie deelt Checkmate ook een belangrijke quote van investeringslegende Peter Lynch: “Je moet weten dat de markt soms daalt. Als je daar niet klaar voor bent, dan moet je geen aandelen kopen. En het is goed als de markt daalt.”

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Hetzelfde geldt natuurlijk voor Bitcoin. Geen enkele asset kan in één rechte lijn naar de maan en voor Bitcoin geldt hetzelfde.

Veel korte-termijn investeerders kiezen er nu voor om hun Bitcoin met een verlies te verkopen. De rode en oranje-achtige kleuren vertegenwoordigen vooral korte-termijn investeerders. Mensen die hun Bitcoin slechts een paar maanden in bezit hebben.

Zekerheid bestaat niet, maar in het verleden zorgde een piek van deze indicator vaak voor het vormen van een bodem. Het zou mooi zijn als we nu in de buurt van de bodem zitten.

De koersdip van 25% of meer is ‘eindelijk’ daar?

Het was lang wachten op een koersdip van 25 procent of meer voor Bitcoin, maar nu lijkt het ‘eindelijk’ te gebeuren. Vanaf de all-time high van 73.800 dollar is Bitcoin met de koers van ~57.000 dollar ongeveer 23 procent gedaald.

Opvallend is dat we bijna een record gevestigd hebben met Bitcoin. “We zijn nu 1 dag verwijderd van het record uit 2011 voor het aantal dagen zonder betekenisvolle dip”, aldus Charles Edwards.

Met een “betekenisvolle dip” bedoelt Edwards in dit geval een correctie van 25 procent of meer. Als Bitcoin op deze manier doorgaat, dan zou die er vandaag nog kunnen komen. Het ziet er op dit moment allemaal even niet rooskleurig uit voor de digitale munt.

All Dutch and English crypto news!

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

BitGo’s $100M suit against Galaxy can proceed — Delaware Supreme Court

After being dismissed by the Delaware Court of Chancery in 2023, the state’s supreme court ruled the definition of the merger agreement between BitGo and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo