Bitcoin koers boven de $49.000 en stijgt naar top 10 assets wereldwijd

De Bitcoin koers is zojuist boven de $49.000 grens terecht gekomen en breekt daarmee het prijs record van de afgelopen 12 maanden. Bitcoin heeft sinds 2023 een opvallende vooruitgang geboekt en heeft nu zelfs een plaats veroverd in de top 10 van ‘s werelds grootste assets, waarmee het in 15 jaar tijd bekende namen zoals Berkshire Hathaway, Tesla en JPMorgan achter zich laat.

Met een marktkapitalisatie die bijna de $1 biljoen nadert, onderstreept dit de groeiende invloed en acceptatie van de aller eerste cryptocurrency, waarmee het zijn positie in de financiële wereld na de officiële goedkeuring van de spot ETFs nogmaals versterkt.

Stijgende waarde van Bitcoin

De huidige prijs van Bitcoin, die momenteel rond de $49.000 ligt, weerspiegelt de opwindende waardestijging die zowel ervaren als nieuwe investeerders aantrekt. Een prestatie opvalt, vooral als we deze vergelijken met Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency. Deze neemt slechts een bescheiden 36e plaats in op de lijst van 100 assets.

Bitcoin’s prestigieuze positie

Een uitgebreide ranglijst van activa plaatst Bitcoin nu in het gezelschap van traditionele zwaargewichten zoals goud en zilver, evenals tech reuzen Microsoft, Apple en Amazon. Deze prestatie laat de groeiende invloed van de crypto-asset zien en bevestigt Bitcoin als een krachtige speler in het bredere economische landschap. Het is opvallend dat de marktkapitalisatie van Bitcoin die van belangrijke spelers in de industrie zoals Berkshire Hathaway, Tesla, Visa en JPMorgan overstijgt, wat een belangrijke mijlpaal voor de cryptocurrency betekent.

Ambitieuze voorspellingen voor Bitcoin’s prijs

De positieve gevoelens rond Bitcoin hebben niet alleen een triomf voor de cryptocurrency betekend, maar hebben ook optimisme aangewakkerd onder marktwaarnemers en analisten. Prognoses voor een nieuwe prijsstijging in de voortdurende rally worden steeds populairder, waarbij invloedrijke figuren in de cryptowereld ambitieuze voorspellingen doen. Zo suggereert CryptoQuant CEO Ki Young Ju bijvoorbeeld een opmerkelijke stijging van 160% voor Bitcoin, met een prijs van $112.000 of minstens $55.000 dit jaar.

Toekomstige vooruitzichten

Met investeerders die uitkijken naar de uitkomst en mogelijke impact op de prijs van Bitcoin, werpt het geplande halving event in april een grote schaduw vooruit op de horizon. Volgens CoinGecko heeft Bitcoin’s marktwaarde sinds eind 2021 niet meer dan $1 biljoen overtroffen, toen het bijna $1,3 biljoen bereikte. De cryptocurrency zou een stijging van 10% nodig hebben om hier doorheen te komen. Hoewel het waar is dat het bezitten van Bitcoin niet per se betekent dat men aandelen in een bedrijf bezit, is het wel de moeite waard om vermelden dat er wereldwijd slechts zeven bedrijven een marktkapitalisatie hebben van meer dan $1 biljoen.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to return at least $1.1B to Earn customers in settlement with NYDFS

Gemini said that 97% of the assets should be recoverable within two months and the remaining asset balance within the next 12 months. News Own this piece...

Nigerian central bank head criticizes Binance, execs reportedly arrested

Crypto exchanges have been suspected of destabilizing the Nigerian naira fiat, but the country’s top central banker said Binance moved billions from unidentified users in...

Bitcoiner wants to plant the orange flag on top of Everest

Dadvan Yousuf said he planned to “hoist the Bitcoin flag at the top of the world” to highlight the “global disparity in access to financial...

From zombie to unicorn: VCs discuss startup turnaround at Web Summit Qatar

The key to avoiding startup stagnation is agility, according to Golden Gate Ventures’ Michael Lints and Plus Venture Capital’s Zainab Al Sharif. News Own this piece of...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo