Bitcoin investeringsproducten nog maar 38% van jaargemiddelde

In een half jaar tijd kan de hele wereld er anders uit zien. We hadden zomaar Europees Kampioen kunnen zijn (ha ha ha) en de institutionele interesse had kunnen aanhouden. Het einde van 2020 en het begin van 2021 leken namelijk op het begin van een storm aan institutionele interesse voor bitcoin. Een paar maanden verder blijkt niets echter minder waar en is het handelsvolume in institutionele beleggingsproducten teruggevallen naar 38 procent van het jaargemiddelde.

Volgens de editie van 19 juli van het CoinShares Digital Asset Fund Flow Weekly rapport genereerden bitcoin investeringsproducten grofweg 3,2 miljard euro aan handelsvolume in de afgelopen week. Terwijl het gemiddelde voor 2021 op ongeveer 8,4 miljard euro per week lag. Deze terugval is echter niet per definitie een reden om ons zorgen te maken, aangezien bitcoin vaker volumedips doormaakt in de zomermaanden.

Bron: CoinShares

Institutionele producten zien grote uitstroom van kapitaal

Behalve het stevig gedaalde handelsvolume is er ook een hoop kapitaal uit de industrie verdwenen. Deze week smolt er voor meer dan 8,5 miljoen euro aan kapitaal weg uit de institutionele bitcoin-producten. Met deze week hebben investeerders in negen van de afgelopen tien weken meer verkocht dan gekocht.

Al was het volume van de uitstroom deze week een stuk lager dan die in andere weken. Zo verdween er tussen 10 en 14 mei voor meer dan 80 miljoen uit de markten. Opvallend is dat, terwijl bitcoin-producten een continue uitstroom zien, de ethereum-producten voor de derde week op rij een netto-instroom van kapitaal mochten noteren.

Grofweg 10 miljoen euro wist zijn weg te vinden naar ethereum-producten, wat het jaartotaal op een instroom van ongeveer 800 miljoen brengt. Leggen we die cijfers naast die van bitcoin, dan is wel duidelijk dat de moeder aller cryptocurrency’s nog altijd de onbetwiste leider is. Bitcoin heeft sinds het begin van het jaar namelijk 4,1 miljard euro aan institutioneel geld mogen verwelkomen.

Steeds meer bitcoin vinden hun weg naar de exchanges

Een andere interessante statistiek om in de gaten te houden wat betreft de koersontwikkeling van bitcoin is het aantal bitcoin dat richting exchanges beweegt of andersom. Waar we gedurende de hele bull run zagen dat er juist bitcoin van de exchanges werd afgehaald, is die trend nu omgedraaid.

Op 16 juli werd er met 28.700 bitcoin zelfs de grootste instroom naar exchanges in anderhalve maand genoteerd. Wat voor de korte termijn niet veel goed betekent, aangezien dit in theorie bitcoin zijn die snel verkocht kunnen worden. We zien natuurlijk het liefste zoveel mogelijk bitcoin van de exchanges verdwijnen in de zakken van lange termijn hodlers.

De hype van de afgelopen maanden heeft echter veel mensen naar bitcoin gebracht die nog niet volledig overtuigd zijn van de toekomst van bitcoin en hadden gehoopt snel geld te verdienen. Wat je op dit soort momenten vaak ziet is dat deze mensen capituleren en hun bitcoin in paniek verkopen zodra het wat de koers betreft even tegenzit.

Onderzoeksbureau Glassnode wist ook te melden dat er deze week een instroom van 1.780 bitcoin bij over-the-counter (OTC) handelaren heeft plaatsgevonden. Wat een omdraaiing van de trend van structurele uitstromen die we sinds november 2020 zagen betekent. In hoeverre dit de daadwerkelijke start van een andere markt is moeten we de komende weken afwachten.

The post Bitcoin investeringsproducten nog maar 38% van jaargemiddelde appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo