Bitcoin heeft geen onderliggende waarde en is geen betaalmiddel volgens centrale bank van China

China blijft benadrukken dat ze geen fan van decentrale digitale munten zijn. Dit keer was het de beurt aan een hoge pief van het Chinese bureau voor consumentenbescherming van de Centrale Bank.

Geen wettig betaalmiddel en geen onderliggende waarde

Yin Youping, adjunct-directeur van het Financial Consumer Rights Protection Bureau (onderdeel van Centrale Bank van China), zei onlangs dat digitale activa zoals Bitcoin geen wettig betaalmiddel is en geen onderliggende waarde heeft. Dit staat in de People’s Daily, een krant van de overheid.

People’s Bank of China(PBoC): Virtual currencies such as #Bitcoin are not legal tender and have no actual value support

— 8BTCnews (@btcinchina) August 27, 2021

Tijdens een persconferentie van de Centrale Bank zei Yin Youping dat als reactie op de mogelijke opleving van de virtuele valutahandel, de Centrale Bank dit jaar zal samenwerken met relevante afdelingen. Het doel is om buitenlandse beurzen en binnenlandse handelaren te detecteren, evenals handelswebsites, apps, en bedrijfskanalen.

De populariteit van cryptocurrency in China is flink gedaald doordat de overheid veel moeite en tijd gestoken heeft het opsporen van wetsovertreders, dit hebben ze ook flink uitgebuit door voorbeelden te stellen met goed PR-werk.

Druk opvoeren

Yin Youping zei ook dat de volgende stap van de Centrale Bank is om een genormaliseerd werkingsmechanisme op te zetten. Dit betekent ook dat ze de druk op zullen opvoeren en door zal gaan met hard optreden tegen virtuele valuta-gerelateerde transacties. Als het grote publiek aanwijzingen vindt over illegale ICO’s en dergelijken, moeten ze dit onmiddellijk melden aan de relevante afdelingen.

Dit doen ze door samen te werken met de Insurance Regulatory Commission van de Centrale Bank.

Bitcoin mining verboden

In het begin van de zomer werd bekend dat China verbood om nog cryptocurrency te minen in het land. Dat zorgde voor veel onrust op de markt en de hoge bitcoin koers kon niet meer standhouden. De rekenkracht van het netwerk stortte in elkaar en miners moesten snel het land uit om te verhuizen, of hun apparatuur verkopen.

Dit was een grote aanval van China, waar bitcoin goed uit wist te komen.

The post Bitcoin heeft geen onderliggende waarde en is geen betaalmiddel volgens centrale bank van China appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo