Bitcoin heeft geen onderliggende waarde en is geen betaalmiddel volgens centrale bank van China

China blijft benadrukken dat ze geen fan van decentrale digitale munten zijn. Dit keer was het de beurt aan een hoge pief van het Chinese bureau voor consumentenbescherming van de Centrale Bank.

Geen wettig betaalmiddel en geen onderliggende waarde

Yin Youping, adjunct-directeur van het Financial Consumer Rights Protection Bureau (onderdeel van Centrale Bank van China), zei onlangs dat digitale activa zoals Bitcoin geen wettig betaalmiddel is en geen onderliggende waarde heeft. Dit staat in de People’s Daily, een krant van de overheid.

People’s Bank of China(PBoC): Virtual currencies such as #Bitcoin are not legal tender and have no actual value support

— 8BTCnews (@btcinchina) August 27, 2021

Tijdens een persconferentie van de Centrale Bank zei Yin Youping dat als reactie op de mogelijke opleving van de virtuele valutahandel, de Centrale Bank dit jaar zal samenwerken met relevante afdelingen. Het doel is om buitenlandse beurzen en binnenlandse handelaren te detecteren, evenals handelswebsites, apps, en bedrijfskanalen.

De populariteit van cryptocurrency in China is flink gedaald doordat de overheid veel moeite en tijd gestoken heeft het opsporen van wetsovertreders, dit hebben ze ook flink uitgebuit door voorbeelden te stellen met goed PR-werk.

Druk opvoeren

Yin Youping zei ook dat de volgende stap van de Centrale Bank is om een genormaliseerd werkingsmechanisme op te zetten. Dit betekent ook dat ze de druk op zullen opvoeren en door zal gaan met hard optreden tegen virtuele valuta-gerelateerde transacties. Als het grote publiek aanwijzingen vindt over illegale ICO’s en dergelijken, moeten ze dit onmiddellijk melden aan de relevante afdelingen.

Dit doen ze door samen te werken met de Insurance Regulatory Commission van de Centrale Bank.

Bitcoin mining verboden

In het begin van de zomer werd bekend dat China verbood om nog cryptocurrency te minen in het land. Dat zorgde voor veel onrust op de markt en de hoge bitcoin koers kon niet meer standhouden. De rekenkracht van het netwerk stortte in elkaar en miners moesten snel het land uit om te verhuizen, of hun apparatuur verkopen.

Dit was een grote aanval van China, waar bitcoin goed uit wist te komen.

The post Bitcoin heeft geen onderliggende waarde en is geen betaalmiddel volgens centrale bank van China appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo