Bitcoin goedgekeurd als rekeneenheid in Honduras

Próspera, een speciale economische zone in Roatan, Honduras, heeft een belangrijke stap gezet in het belang van crypto-adoptie. De zone heeft via een officiële publicatie Bitcoin erkend als een rekeneenheid. Dit houdt in dat Bitcoin nu kan worden gebruikt om de marktwaarde van goederen en diensten in het gebied te bepalen.

Leiderschap in innovatie

Jorge Colindres, de waarnemend manager en belastingcommissaris van Próspera ZEDE (Zone voor Werkgelegenheid en Economische Ontwikkeling), kondigde deze ontwikkeling aan op 5 januari. Zijn doel is om meer financiële vrijheid te bieden aan individuen en bedrijven die in Próspera opereren. In een bericht op X benadrukte hij het belang van financiële en monetaire vrijheid.

Tijdelijke beperkingen en toekomstige mogelijkheden

Op dit moment kan Bitcoin nog niet worden gebruikt voor de “Final BTC Tax Payment Procedure” vanwege technologische beperkingen en externe regelgevingskwesties. Echter, zodra deze problemen zijn opgelost, zal dit veranderen. Voorlopig worden belastingverplichtingen van entiteiten die Bitcoin kiezen bepaald in referentie naar BTC voor interne boekhoudkundige doeleinden, maar worden ze gerapporteerd in Amerikaanse dollars of Honduras lempira.

Entiteiten die geïnteresseerd zijn in het gebruiken van Bitcoin als rekeneenheid moeten binnen 30 dagen na de betreffende belastingperiode een kennisgeving indienen bij de belastingcommissie van Próspera. Hierbij moeten ze refereren aan een goedgekeurde crypto exchange, zoals Coinbase of Kraken.

Groot belang voor Bitcoin en de cryptomarkt

Deze ontwikkeling in Honduras is een belangrijke mijlpaal voor Bitcoin en de bredere cryptomarkt. Het gebruik van Bitcoin als een officiële rekeneenheid onderstreept de toenemende acceptatie en integratie van digitale valuta’s in het mondiale financiële systeem.

Dergelijke stappen naar adoptie zijn cruciaal voor de groei en stabilisatie van de cryptomarkt. Ze kunnen leiden tot een grotere legitimiteit en vertrouwen van zowel investeerders als individuele gebruikers. De laatste jaren zien we steeds meer landen en regio’s openstaan voor het gebruik van cryptocurrencies, wat bijdraagt aan een positieve trend in de Bitcoin koers en de cryptomarkt in het algemeen. Deze toenemende adoptie belooft veel voor de toekomst van digitale valuta’s.

All Dutch and English crypto news!

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Lido adds support for 1inch as withdrawal aggregator

Lido has announced support for 1inch as a withdrawals aggregator. 1inch will allow ETH stakes to skip the withdrawal queues with instant swaps between staked Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo