Bitcoin geaccepteerd als betaalmiddel bij grootste bioscoopketen ter wereld AMC

AMC Entertainment, de grootste bioscoopketen ter wereld, gaat Bitcoin accepteren voor bioscoopkaartjes op al zijn locaties in de Verenigde Staten. Komt de naam AMC je bekend voor? Hoogstwaarschijnlijk niet omdat je naar een van hun locaties bent geweest, maar omdat het samen met GameStop een van de meme-aandelen was van begin 2021.

Details moeten nog bekend gemaakt worden

Tijdens een presentatie voor aandeelhouders zei CEO Adam Aron dat de bioscoopketen bitcoin zal accepteren. Hij verwacht dat dit vanaf eind 2021 mogelijk wordt, aangezien ze hier nog het een en ander voor moeten bouwen. Hij vertelde niet hoe dit technisch ingericht gaat worden, dus of ze het zelf gaan bouwen, of gebruik maken van een derde partij is nog niet duidelijk.

Hedgefondsen kapot maken

Begin dit jaar gingen investeerders die op Reddit vertoeven helemaal los op verschillende aandelen, waaronder die van AMC. Dit werd gevoed door Wallstreetbets. Zij zagen dat hedgefondsen enorme shortposities innamen tegen de bioscoopketen. Geen gekke gedachte natuurlijk, tijdens 2020 en delen van 2021 was het verboden om naar de bioscoop te gaan. Wallstreetbets had als doel om de shorters een lesje te leren. En dat is gelukt!

Enorme groeipercentages

Binnen een paar weken steeg het aandeel van AMC met 966% en de enige manier om dit te stoppen, was om de tradingplatformen een halt toe te roepen. De beurzen waarop het aandeel verhandeld werd, stopten de handel waardoor er niet meer gekocht kon worden. In juni werd dit riedeltje nog een keer gespeeld. En ook al is de candle groter, de uiteindelijke groei was ongeveer de helft van die in januari.

Er is een correlatie tussen wat zich dit jaar afspeelde met de AMC-aandelen en bitcoin. Aron zegt namelijk dat veel reguliere handelaren die van yolo-aandelen houden ook enthousiast zijn over cryptocurrency’s. Afgezien van bitcoin onderzoekt het bedrijf ‘andere opties met blockchain.’

De aandelenkoers is met 3,36 procent gestegen in pre-market trading na de aankondiging dat ze bitcoin zouden accepteren. Wat natuurlijk ook meespeelt, is dat hij op diezelfde presentatie ook goede inkomstencijfers kon overleggen.

The post Bitcoin geaccepteerd als betaalmiddel bij grootste bioscoopketen ter wereld AMC appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo