Bitcoin ETF van Wisdom Tree uitgesteld door Amerikaanse waakhond

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing over de toelating van de Wisdom Tree Bitcoin ETF uitgesteld. De SEC heeft nu bij geïnteresseerden het verzoek neergelegd om de aanvraag van feedback te voorzien en ze te helpen bij het maken van een beslissing.

De verklaring van de SEC laat zich als volgt lezen: “De Commissie verzoekt geïnteresseerden een geschreven verklaring te deponeren van hun denkbeelden, data en argumenten met betrekking tot de Bitcoin ETF, alsook eventuele bedenkingen die ze hebben bij het voorstel.” Betrokkenen krijgen 21 dagen de tijd om hun verklaringen in te dienen, waarna de SEC deze in hun overwegingen mee zal nemen.

Toezichthouder maakt zich met name zorgen om manipulatie

De SEC laat in de publicatie van 13 juli weten zich vooral zorgen te maken over manipulatie in de markt en of het voorstel van de exchange voldoende in staat is om frauduleus en manipulatief gedrag te voorkomen. Het is nu dus aan de geïnteresseerden om te onderbouwen waarom dat volgens hen niet het geval is en de tijd is aangebroken voor een Amerikaanse Bitcoin ETF.

“De Exchange beweert dat de eerdere bedenkingen van de SEC met betrekking tot manipulatie van de markt voldoende zijn ondervangen in het voorstel door de meetbare beschermingsmaatregelen,” aldus de SEC in de verklaring van eergisteren.

De kans is groot dat we dit jaar eindelijk de langverwachte Amerikaanse ETF krijgen die de markt van een nieuwe impuls moet voorzien. Ter illustrie: de Canadese Purpose Bitcoin ETF heeft momenteel meer dan 20.000 bitcoin in beheer en het schijnt dat de Amerikaanse markt voor ETF’s minstens 20 maal groter is dan de Canadese. Wat zou betekenen dat een Amerikaanse ETF in relatief korte tijd een enorme hoeveelheid bitcoin kan opslokken.

SEC heeft het druk met alle aanvragen

De aanvraag van Wisdom Tree voor de Bitcoin ETF dateert oorspronkelijk van 26 maart van dit jaar en in april hebben ze om de eerste consultatie van het publiek gevraagd. Enkele maanden later is er dus nog geen beslissing en neemt de druk vanuit de buitenwereld toe. Overal ter wereld worden langzaam ETF’s toegelaten, terwijl de SEC de beslissing maar voor zich uit blijft schuiven.

Er liggen op dit moment meer dan tien aanvragen bij de SEC, waaronder een andere van Wisdom Tree voor een Ether ETF. Maar ze kunnen de aanvragen niet blijven uitstellen en ergens dit jaar moet er een uitspraak komen. Daarna zullen we zien wat voor effect de langverwachte komst van een Amerikaanse Bitcoin ETF op de markt heeft.

Al laat het resultaat zich wat dat betreft redelijk eenvoudig raden. Als er zoveel geld beschikbaar komt voor bitcoin dat momenteel nog niet de mogelijkheid heeft om te investeren, dan kan het in theorie maar één kant opgaan. Zeker als je weet dat er momenteel nog grote investeringsmaatschappijen zijn die via MicroStrategy in bitcoin investeren. Waarschijnlijk zou een Bitcoin ETF dit veranderen en kunnen dat soort partijen daarna ‘direct’ in bitcoin investeren.

The post Bitcoin ETF van Wisdom Tree uitgesteld door Amerikaanse waakhond appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo