Bitcoin ETF in Verenigde Staten is onvermijdelijk, aldus Grayscale

Michael Sonnenshein, de CEO van het Amerikaanse Grayscale, is er 100 procent op gebrand om van de Grayscale Bitcoin Trust een Bitcoin ETF te maken. Volgens Sonnenshein zijn er slechts een paar punten waarop de markt meer volwassenheid moet tonen om de Amerikaanse financiële toezichthouder ervan te overtuigen een Bitcoin ETF toe te laten.

Een Amerikaanse Bitcoin ETF is volgens hem geen kwestie van “of” maar een kwestie van “wanneer.” Dat zou voor de markt een meer dan welkome ontwikkeling zijn, aangezien de Amerikaanse markt voor ETF’s echt enorm is. De Canadese Bitcoin Purpose ETF heeft in de eerste maanden van zijn bestaan meer dan 20.000 bitcoin opgekocht. Maar de Amerikaanse markt is een factor 20 groter, wat zou betekenen dat er golven aan geld richting bitcoin kunnen stromen. Dat is iets waar veel bitcoin-bezitters in deze tijden geen nee tegen zouden zeggen.

Amerikaanse Bitcoin ETF is kwestie van tijd

De Amerikaanse toezichthouder heeft momenteel 13 aanvragen voor een Bitcoin ETF liggen die op groen licht wachten om de markt te betreden. Overal ter wereld worden langzaam Bitcoin ETF’s gelanceerd, maar de langverwachte Amerikaanse ETF laat voorlopig nog op zich wachten. Jaren van afgewezen aanvragen zijn voorbijgegaan en nu lijkt de markt eindelijk klaar voor het accepteren van de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF.

Zodra de voorwaarden goed zijn is ook Michael Sonnenshein 100 procent voornemens om van GBTC een Bitcoin ETF te maken. Volgens de CEO zijn er nog enkele punten waarop bitcoin meer volwassenheid moet tonen voordat investeerders voldoende beschermd zijn en een Bitcoin ETF op een verantwoorde manier gelanceerd kan worden. Wat dat betreft zitten we in de laatste fase van het traject voor de lancering van dit beleggingsproduct.

Afgelopen week heeft Grayscale een samenwerking met de Amerikaanse bankgigant BNY Mellon aangekondigd om de uiteindelijke transformatie naar een ETF te begeleiden. GBTC is momenteel sowieso het onderwerp van gesprek binnen institutionele kringen, aangezien er veel van de zogenaamde lock-up periodes van de aandelen aflopen en dit een negatieve impact op de bitcoin koers kan hebben.

Institutionele beleggers nog niet klaar met bitcoin

Terwijl de bitcoin koers niet de sterkste weken van het jaar doormaakt is de institutionele interesse allesbehalve uitgedoofd. Het handelsvolume in institutionele producten mag momenteel dan op slechts 38 procent van het jaargemiddeld liggen. Uit een recent onderzoek van investeringsfond Nickel Digital Asset Management blijkt dat 40 procent van de institutionele beleggers hun bitcoinpositie wil uitbreiden.

Daarnaast heeft de Bank of America deze week groen licht gegeven voor de handel in Bitcoin futures. Genoeg interessante ontwikkelingen die aantonen dat het grote geld nog niet klaar is met bitcoin. Hoewel de koers op dit moment in een tijdelijke dip zit, is er vrij weinig aan de hand als je verder uitzoomt.
Natuurlijk hebben we er dit jaar een stuk beter voorgestaan dan nu. Maar we zijn dan ook verwend met een paar explosieve maanden. Een jaar geleden stond de koers bijvoorbeeld een stuk lager dan nu. Het is uiteindelijk maar net vanuit welk perspectief je ernaar kijkt.

Zoals de echte overtuigde bitcoiners vaak zeggen: “1 bitcoin is nog altijd 1 bitcoin.”

The post Bitcoin ETF in Verenigde Staten is onvermijdelijk, aldus Grayscale appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo