Bitcoin ETF goedkeuring: wat als…

Iedereen die de crypto-industrie een warm hart toedraagt, houdt haar adem in en wacht op de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF).

Wat is een ETF?

Een ETF is een financieel product dat beleggers in staat stelt blootstelling aan een activum te krijgen zonder dit activum daadwerkelijk te bezitten. In het geval van een Bitcoin ETF zou het beleggers een handige manier bieden om te investeren in Bitcoin via traditionele effectenrekeningen. Maar wat zijn de potentiële implicaties en voordelen als een Bitcoin ETF wordt goedgekeurd?

Gevolgen en resultaten

Een Bitcoin ETF zou op een vergelijkbare manier functioneren als andere ETF’s, in die zin dat het gereguleerd zou worden door de Securities and Exchange Commission (SEC) en onderhevig zou zijn aan strenge rapportagevereisten. Dit zou beleggers een niveau van transparantie en toezicht bieden dat vaak ontbreekt in de cryptocurrency-markt.

Een van de grootste en belangrijkste spelers in het aanvraagproces is vermogensbeheerder BlackRock Inc., opgericht in 1988, dat is uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest invloedrijke en toonaangevende financiële bedrijven.

Een bewaarder en bewaker van jouw bitcoin

Bovendien zou een Bitcoin ETF institutionele bewaaroplossingen met zich meebrengen, waardoor het risico van diefstal of verlies van Bitcoin wordt verminderd. Voor het opslaan van bitcoin en andere crypto-assets heb je als individu wel enige technische kennis nodig.

Verder zou de introductie van een Bitcoin ETF waarschijnlijk leiden tot verhoogde marktliquiditeit. Naarmate meer beleggers de markt betreden via de ETF, zou het totale handelsvolume van Bitcoin waarschijnlijk toenemen. Deze verhoogde liquiditeit zou kunnen helpen om de prijs van Bitcoin te stabiliseren en de volatiliteit te verminderen, waardoor het een aantrekkelijkere beleggingsoptie wordt voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

Acceptatie en erkenning van bitcoin

De goedkeuring van een Bitcoin ETF zou ook positieve implicaties kunnen hebben voor de bredere cryptomarkt. Naast dat het Bitcoin meer legitimiteit zou geven, kan het ook kunnen leiden tot grotere acceptatie en legitimiteit van andere opkomende digital asset.

All Dutch and English crypto news!

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Lido adds support for 1inch as withdrawal aggregator

Lido has announced support for 1inch as a withdrawals aggregator. 1inch will allow ETH stakes to skip the withdrawal queues with instant swaps between staked Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo