Bitcoin en Ethereum dalen 24% in aanloop naar nieuwe crypto wetgeving India

De koersen van bitcoin en ethereum daalden met bijna 24% op Indiase beurzen, omdat investeerders probeerden een mogelijk crypto-verbod voor te zijn. Sommigen verplaatsen hun coins naar eigen wallets, anderen naar buitenlandse beurzen, maar het merendeel verkocht hun coins.

Na jaren van vertraging, debatten en heen en weer geschreeuw, heeft de regering een wetsvoorstel ingediend om private cryptocurrency’s te verbieden.

Volgende week op de agenda

De Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021 staat op de parlementaire agenda voor volgende week. Volgens de agenda zal de wetgeving een ‘faciliterend kader bouwen voor het creëren van de officiële digitale valuta,’ of met andere woorden, de digitale valuta van de centrale bank van India, of digitale roepie.

Het wetsvoorstel wil echter ook ‘alle private cryptocurrency’s verbieden’ in het land, met hier en daar uitzonderingen om bijvoorbeeld blockchain te promoten.

Al langer in de maak

Het wetsvoorstel lijkt in veel opzichten op die van januari van dit jaar, alleen toen werden de doelstellingen van dit voorstel beschreven. Sindsdien zijn er echter een aantal opmerkelijke gebeurtenissen geweest.

Nischal Shetty, CEO van WazirX (Indiase tak van Binance), zegt tegen Forkast.news: ‘Eerst nodigde de vaste parlementaire commissie een openbare raadpleging uit, en toen kwam onze premier zelf naar voren om op te roepen tot crypto-regelgeving in India.’

Tegenstrijdige berichten

Een cryptoverbod staat haaks op de positieve berichten die de afgelopen maanden herhaaldelijk uit India kwamen. Ja, er waren geruchten van een verbod, maar veel influencers en cryptobedrijven zagen het juist zonnig in.

Dit komt omdat de overheid zou hebben gesproken met verschillende brancheorganisaties en crypto-beurzen. De vergadering die eerder deze maand door de premier werd voorgezeten en de eerste parlementaire vergadering over de toekomst van crypto eindigden met wat op dat moment een consensus leek te zijn dat cryptocurrency moet worden gereguleerd, maar niet verboden.

Een soortgelijke boodschap kwam ook van Minister van Financiën Nirmala Sitharaman.

Wat betekent een verbod?

Belangrijk om te weten over de komende crypto-wet, is dat er nog een conceptversie openbaar gemaakt moet worden. Het kan zijn dat deze afwijkt van een algeheel verbod. Rahul Haitonde, crypto-adviseur uit India zegt dan ook:

‘We weten niet echt wat een verbod op private cryptocurrency’s betekent. Het kan privé zijn, zoals in alles wat niet wordt uitgegeven door de Indiase regering of andere regeringen. Het kan dingen betekenen die niet door hen op de witte lijst staan ​​of vooraf door hen zijn goedgekeurd.’

Wat ook zou kunnen, is dat dit een verwijzing is naar Dash, Zcash en Monero, de zogenaamde privacy coins.

Bitcoin en Ethereum -24%

Ongeacht de uitkomt, het gerucht op een verbod is al genoeg om de koersen van bitcoin en ethereum flink te laten in storten.

Bron: wazirx

Op verschillende Indiase beurzen zakte de koersen met 24%.

The post Bitcoin en Ethereum dalen 24% in aanloop naar nieuwe crypto wetgeving India appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo