Bitcoin en cryptocurrency’s moeten wereldwijd strenger gereguleerd worden, aldus Engeland

De Centrale Bank van Engeland (Bank of England) wil strengere regels voor crypto-activa op internationale schaal. De reden is dat steeds meer banken en institutionele beleggers van over de hele wereld iets doen met crypto’s. Denk aan investeringen via een fonds of contract, op de balans zetten, of aan klanten aanbieden.

Meer controle en inzicht

Sarah Breeden werkt als Executive Director voor Financial Stability Strategy and Risk bij de Bank of England. In gesprek met de krant The Times vertelt ze dat de focus op internationale coördinatie tussen centrale banken een reactie is op dat het moeilijk is om data te verkrijgen over institutionele crypto-holdings.

‘Dit is niet iets wat het VK alleen kan oplossen,’ vertelde Breeden aan The Times.

De opmerkingen van Breeden zijn misschien niet verrassend, aangezien andere vertegenwoordigers van centrale bank de afgelopen maanden hebben opgeroepen tot nauwere internationale samenwerking tussen wetgevers. Dit gaat niet alleen meer over crypto, maar het zijn ook de financiële waakhonden die zich richten op de banksector.

Goed voor innovatie

De Bank of England deelde vorige week een rapport over de financiële stabiliteit van het land, en de woorden van Breeden lijken overeen te komen met de bevindingen van de onderzoekers.

Strengere regels zouden ‘risico’s beheersen, duurzame innovatie aanmoedigen en een breder vertrouwen en integriteit in het financiële systeem behouden,’ zei de centrale bank destijds. Tussen de regels door staat er eigenlijk dat crypto mag groeien, maar niet buiten de lijntjes mag kleuren om marktaandeel van fiatgeld af te pakken.

Breeden heeft naar verluidt gewezen op het werk dat op dit gebied wordt gedaan bij de Financial Stability Board. De FSB, opgericht in de nasleep van de financiële crisis van de late jaren 2000, heeft verschillende jaren besteed aan het ontwikkelen van een raamwerk voor wetgeving rondom cryptocurrency’s. Net als Breeden wil de FSB dat er meer wordt samengewerkt op globaal niveau.

Klaarmaken voor een gevecht

‘We hebben nog geen regelgevend kader dat geschikt is voor cryptomunten, maar wat we doen is onze mouwen opstropen en ons voorbereiden om het te bouwen,’ vertelde Breeden aan The Times.

The post Bitcoin en cryptocurrency’s moeten wereldwijd strenger gereguleerd worden, aldus Engeland appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo