Bitcoin en crypto kunnen worden gebruikt om sancties te omzeilen, aldus Amerikaanse ministerie van Financiën

Het Amerikaanse ministerie van Financiën schreef in een rapport dat cryptocurrency’s zoals bitcoin de effectiviteit van Amerikaanse sancties zouden kunnen ondermijnen.

Meer dan 9000 sancties

Dit rapport werd afgelopen week vrijgegeven en behandelt en herziet sancties van de Verenigde Staten tegen landen waarmee ze op gespannen voet staan, of waarvan wordt vermoed dat het achter illegale activiteiten zit. Volgens de New York Times hebben de VS meer dan 9.000 sancties ingesteld tegen landen waarvan zij beweren dat ze achter terrorisme en illegale acties zitten of mensenrechtenschendingen hebben gepleegd, waaronder Noord-Korea en Iran.

Crypto tegen Amerikaanse sancties

In het rapport staat dat ‘digitale valuta, alternatieve betalingsplatforms en nieuwe manieren om grensoverschrijdende transacties te verbergen allemaal mogelijk de doeltreffendheid van Amerikaanse sancties verminderen.’

Landen die met cryptocurrency’s Amerikaanse sancties proberen te omzeilen, zijn daar ook gewoon open over. De dollar is een enorm machtig wapen om volledige economieen buitenspel te zetten. Logisch dat veel landen naar alternatieven zoeken. Zo heeft El Salvador bitcoin volledig omarmt, wil Iran zelf crypto minen zodat ze deze coins kunnen gebruiken voor de handel, en zelfs Rusland overweegt om een deel van hun dollarreserves om te zetten in digitaal geld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de tientallen CBDC’s die worden gebouwd door verschillende centrale banken.

‘Deze technologieën bieden kwaadwillende actoren mogelijkheden om geld buiten het traditionele, op dollars gebaseerde financiële systeem te houden en over te dragen,’ aldus het rapport, en zouden door tegenstanders kunnen worden gebruikt ‘om nieuwe financiële en betalingssystemen te bouwen die bedoeld zijn om de wereldwijde rol van de dollar te verminderen.’

Te weinig kennis voorhanden

Het rapport adviseert het ministerie van Financiën om zijn institutionele kennis van cryptocurrency’s en het gebruik ervan te verbeteren. Het adviseerde het bureau ook om zijn communicatie met brancheorganisaties, financiële instellingen en anderen die de cryptosector raken, te verbeteren.

The post Bitcoin en crypto kunnen worden gebruikt om sancties te omzeilen, aldus Amerikaanse ministerie van Financiën appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo