Bitcoin eind 2023 mogelijk 100.000 waard, aldus Britse bank

Volgens een recent rapport van Standard Chartered Bank is de “crypto-winter” eindelijk voorbij. De verwachting is zelfs dat Bitcoin tegen het einde van het jaar de 100.000 dollar aantikt. Verschillende factoren moeten gaan bijdragen aan deze stijging, waaronder de recente bankencrisis.

“Veilige haven”

Deze bankencrisis heeft namelijk bijgedragen aan “het herstel van het gebruik van Bitcoin als een gedecentraliseerd schaars digitaal activum”, zo staat er in het rapport, opgetekend door CoinDesk. Analist Geoff Kendric schrijft: “Op basis hiervan heeft bitcoin geprofiteerd van zijn status als een merkgebonden veilige haven, een waargenomen relatieve waardeopslag en een middel om geld over te maken.”

Het rapport benadrukt ook dat de bredere macro-economische achtergrond voor risicovolle activa. Deze verbetert naarmate de Federal Reserve het einde van haar verkrappingscyclus nadert. Dit is een van de drijfveren zal zijn voor de prijs om 100.000 dollar te bereiken. Hoewel Bitcoin doorgaans goed presteert wanneer andere risicovolle activa in een neergaande trend zijn, laten statistische verbanden met de Nasdaq-beurs zien dat Bitcoin nog beter zou moeten presteren als de algehele trend van risicovolle activa verbetert.

Stijgende marktkapitalisatie

Standard Chartered verwacht ook dat het aandeel van Bitcoin in de totale crypto-marktkapitalisatie weer zal stijgen naar het bereik van 50-60%. Momenteel heeft Bitcoin een dominantiepercentage van ongeveer 47%. Dit is volgens gegevens van TradingView weer een stijging ten opzichte van de 40% tijdens de fallout van Silicon Valley Bank half maart.

Een andere factor die naar verwachting een positieve drijfveer zal zijn voor Bitcoin is de aanstaande halving. Hierbij worden de beloningen voor het minen van een nieuw blok elke vier jaar worden gehalveerd. Het rapport merkt op dat deze halvering in het verleden cyclische drijfveren heeft veroorzaakt die constructiever werden naarmate de halvering naderde. Dit proces zou dus naar verwachting ook deze keer positief bijdragen aan de prijs van Bitcoin.

Al met al is het rapport van Standard Chartered Bank positief over de vooruitzichten van Bitcoin en verwacht het dat de cryptocurrency tegen het einde van het jaar 100.000 dollar zal bereiken. De bank geeft aan dat verschillende factoren bijdragen aan deze stijging, waaronder de bredere macro-economische achtergrond voor risicovolle activa en de aanstaande halving.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo