Bitcoin daalt 7 procent in korte tijd, wat is er aan de hand? Komt dit door CME?

Vanochtend zijn veel cryptocurrency’s flink gedaald. Bitcoin staat vergeleken met 24 uur geleden 7 procent lager en was op het laagste punt vanochtend om 05:20 uur 53.232 euro.

Bron: BTC Direct

Op de grafiek hierboven ziet die daling er dramatisch uit, maar als je uitzoomt naar de grafiek van 2021, of nog beter, naar de volledige koersgeschiedenis, dan valt het mee. De laatste keer dat bitcoin zo laag stond, was op 6 november, nog geen twee weken geleden.

253 miljoen euro verloren

Volgens gegevens van Coinglass is in vier uur tijd voor 253 miljoen euro aan bitcoin long-posities geliquideerd. In de grafiek hieronder is die lange groene streep op het einde het aantal geliquideerde long-posities. Niet alleen van Bitcoin, maar van de hele cryptomarkt.

Bron: Coinglass

De echte pijn werd dus gevoeld door handelaren die posities met hefboomwerking open hadden staan. Soms is zo’n shake-out nodig wil de bitcoin koers verder kunnen stijgen.

Zorgt CME gap voor daling bitcoin?

Wat kun je nog meer zeggen over deze daling? Je zou kunnen stellen dat bitcoin gewoon even moest corrigeren. Er was nog een gat te vullen op de chart van CME. Dat zie je hieronder, in het weekend van 9-10 november ontstond een gat tussen 53.000 euro en 54.350 euro.

Bron: BTC Direct

Bitcoin kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week kopen bij BTC Direct en BLOX. Maar je kan ook handelen in bitcoin futures van CME Group. Dan koop je niet echt bitcoin, maar speculeer je op het koersverloop van bitcoin.

Sluitings- en openingstijden

Het verschil met de futuresmarkt van CME Group en de bitcoinhandel op beurzen is dat CME Group een sluitingstijd heeft. CME sluit haar deuren op vrijdagavond 23:00 uur, en opent weer op maandag 00:00 uur (beiden Nederlandse tijd).

Maar ondertussen beweegt de koers van bitcoin op cryptobeurzen gewoon door. En zo kan het zijn dat de slotkoers van vrijdagavond op CME Group verschilt van de startkoers van maandagnacht. Zo’n opening tussen de slotkoers en de startkoers noem je een gat, of ook wel een gap in het Engels.

Nu is het idee dat zo’n gap altijd gevuld moet worden binnen de openingstijden van CME. Dat betekent dat de bitcoin koers de waarde van het gat moet opzoeken. Dat kan natuurlijk ook een self fulfilling prophecy zijn, juist omdat investeerders dit willen zien gebeurt het ook.

Buy the dip met 10 euro van ons

Handel in Bitcoin op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Wees snel, wie weet hoe lang deze dip nog duurt. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Buy the Dip

Liever eerst meer informatie?

The post Bitcoin daalt 7 procent in korte tijd, wat is er aan de hand? Komt dit door CME? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo