Bitcoin breekt door 50.000 dollar, tijd voor een Kerstmis rally?

Kunnen we nog een mooie Kerst-rally verwachten? Bitcoin heeft de smaak weer te pakken en breekt door 50.000 dollar. Dit doet denken aan vorig jaar, kerst 2020 was het startschot van een magistrale rally. Tijd voor een terugblik en een vooruitblik!

Een groene kerst

Voor de echte crypto-fanaat is het soms moeilijk om de aandacht erbij te houden tijdens het kerstdiner. Tussen alle gangen door, discussies over de kabinetsformatie en het coronavirus, kijk jij met een schuin oog naar je portfolio. Gaat de bitcoin koers omhoog of omlaag?

In 2020 was het al helemaal feest. Medio december verbrak bitcoin definitief door het oude koersrecord, en vanaf kerstavond – de grijze lijn op de grafiek –  schoot de prijs omhoog. Na de kerst stond bitcoin alweer 17% in de plus, maar daar stopte het niet. Bitcoin groeide door naar ruim 42.000 dollar op 8 januari, toen goed voor een waarde van ruim 33.000 euro.

En nu? Op het puntje van uitbraak

Dat was toen, maar hoe ziet de situatie er nu uit? Kijken we puur naar de technische analyse, dan staat bitcoin er heel goed voor. Hieronder zie je de daggrafiek van bitcoin, de koers is zojuist door een dalende trendlijn gebroken. Daaronder zie je de MACD, een indicator die het momentum van de koers weergeeft.

De MACD is een indicator die gebaseerd is op voortschrijdende gemiddelden. Schiet de blauwe lijn van de MACD door de oranje lijn? Dan is er sprake van een bullish cross, dat is vaak een goed voorteken. De lijnen van de MACD bewogen voorheen onder de 0-lijn, wat betekent dat het momentum negatief is.

Maar als bitcoin na de bullish cross verder omhoog kan schieten, dan kan dit momentum zomaar omkeren naar een stijgende lijn. Dat zag je ook gebeuren bij de voorgaande kruisingen, aangegeven met de cirkels op de grafiek.

Ook breekt bitcoin door een dalende trendlijn, en dat is heel goed nieuws. Deze set-up doet wat dat betreft erg denken op eind september, toen bitcoin ook een bullish cross maakte en vervolgens uit een trendlijn brak.

Krijgen we nog een mooie eindejaarsrally? Het worden spannende dagen! Maar vergeet niet om af en toe wat van het kerstdiner te genieten tijdens het checken van de koers.

The post Bitcoin breekt door 50.000 dollar, tijd voor een Kerstmis rally? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo