Bitcoin breekt door 50.000 dollar, tijd voor een Kerstmis rally?

Kunnen we nog een mooie Kerst-rally verwachten? Bitcoin heeft de smaak weer te pakken en breekt door 50.000 dollar. Dit doet denken aan vorig jaar, kerst 2020 was het startschot van een magistrale rally. Tijd voor een terugblik en een vooruitblik!

Een groene kerst

Voor de echte crypto-fanaat is het soms moeilijk om de aandacht erbij te houden tijdens het kerstdiner. Tussen alle gangen door, discussies over de kabinetsformatie en het coronavirus, kijk jij met een schuin oog naar je portfolio. Gaat de bitcoin koers omhoog of omlaag?

In 2020 was het al helemaal feest. Medio december verbrak bitcoin definitief door het oude koersrecord, en vanaf kerstavond – de grijze lijn op de grafiek –  schoot de prijs omhoog. Na de kerst stond bitcoin alweer 17% in de plus, maar daar stopte het niet. Bitcoin groeide door naar ruim 42.000 dollar op 8 januari, toen goed voor een waarde van ruim 33.000 euro.

En nu? Op het puntje van uitbraak

Dat was toen, maar hoe ziet de situatie er nu uit? Kijken we puur naar de technische analyse, dan staat bitcoin er heel goed voor. Hieronder zie je de daggrafiek van bitcoin, de koers is zojuist door een dalende trendlijn gebroken. Daaronder zie je de MACD, een indicator die het momentum van de koers weergeeft.

De MACD is een indicator die gebaseerd is op voortschrijdende gemiddelden. Schiet de blauwe lijn van de MACD door de oranje lijn? Dan is er sprake van een bullish cross, dat is vaak een goed voorteken. De lijnen van de MACD bewogen voorheen onder de 0-lijn, wat betekent dat het momentum negatief is.

Maar als bitcoin na de bullish cross verder omhoog kan schieten, dan kan dit momentum zomaar omkeren naar een stijgende lijn. Dat zag je ook gebeuren bij de voorgaande kruisingen, aangegeven met de cirkels op de grafiek.

Ook breekt bitcoin door een dalende trendlijn, en dat is heel goed nieuws. Deze set-up doet wat dat betreft erg denken op eind september, toen bitcoin ook een bullish cross maakte en vervolgens uit een trendlijn brak.

Krijgen we nog een mooie eindejaarsrally? Het worden spannende dagen! Maar vergeet niet om af en toe wat van het kerstdiner te genieten tijdens het checken van de koers.

The post Bitcoin breekt door 50.000 dollar, tijd voor een Kerstmis rally? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin ETF’s zijn volledig terug met $100,8 miljoen aan instroom

Na twee opeenvolgende dagen van forse uitstroom hebben Bitcoin ETF’s op 12 juni een opmerkelijke ommekeer laten zien. Met een instroom van $100,8 miljoen werd...

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo