Bitcoin breekt all-time high na publicatie hoogste inflatiecijfer Amerika sinds 1990

Dat ging hard! In nauwelijks een half uur schoot bitcoin met ruim 4% omhoog, om een nieuw record te bereiken. Daarmee is het oude record van gisteren alweer gesneuveld. Bitcoin lijkt nu op weg naar 70.000 dollar, omgerekend 60.600 euro.

Wat is er aan de hand?

De inflatiecijfers van oktober in de Verenigde Staten zijn gedeeld, en deze zijn allesbehalve rooskleurig. De stijging is maar liefst 6,2% vergeleken met oktober 2020. Dit is de grootste stijging sinds december 1990.

De inflatie was vooral te merken aan de pomp en in de supermarkt. Ook de energieprijzen rijzen de pan uit. Dat blijkt uit cijfers gedeeld door CNBC.

Geldpers blijft ronken

De reguliere media zullen wijzen op tekorten, problemen in de toeleveringsketens, corona, en nog meer redenen om maar niet te hoeven beginnen over de geldpers die maximaal aanstaat.

Er zijn natuurlijk meer factoren, maar de belangrijkste is dat er gewoon heel veel geld aanwezig is. Het is nu aan iedereen om zich te wapenen tegen inflatie.

Als de koersstijging van nu een indicatie is, dan lijken veel investeerders te kiezen voor bitcoin als hedge tegen inflatie. Miljardair Carl Icahn heeft ons hier al voor gewaarschuwd. De investeerder is van mening dat bitcoin het beste wapen tegen de bijbehorende inflatie is:

‘Op de lange termijn gaan we zeker de muur raken. Ik denk echt dat er een crisis zal komen zoals we er nu voor staan, de manier waarop we geld drukken, de manier waarop we de inflatie ingaan. Als je om je heen kijkt, zie je inflatie om je heen en ik weet niet hoe je daar op de lange termijn mee omgaat.’

Hoe bitcoin reageert op het nieuws? Kijk hieronder maar.

Bitcoin reageert

Op de koersgrafiek hierboven, gedeeld door een Twitteraar, zie je hoe snel bitcoin reageerde op het nieuws. Direct na het delen van dit percentage door Bloomberg Markets veerde de bitcoin koers omhoog. Op het moment van schrijven staat de teller inmiddels op 69.000 dollar. Dat komt neer op 59.600 euro.

The post Bitcoin breekt all-time high na publicatie hoogste inflatiecijfer Amerika sinds 1990 appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo