Bitcoin beweegt zijwaarts, altcoins blijven stijgen

01-06-2021 De koers van Bitcoin lijkt nu al enkele dagen in een wat rustiger vaarwater terecht zijn gekomen. Bitcoin beweegt zicht tussen de $35800 en de $37800, maar daar lijken de altcoins optimaal van te profiteren. We zien dan ook overwegend groene cijfers binnen de altcoins. Mega grote uitschieters blijven vooralsnog uit maar de meeste altcoins laten een plus zien van tussen de 5 en 10 procent. Voor de echte grote uitschieters moeten we wellicht ook even wachten tot Bitcoin ook goed naar boven weet uit te breken.

Polkadot, Theta, Aave, Shiba INU, Kusama en Terra Luna zijn de grootste stijgers van de dag. Deze altcoins laten een koersgroei zien vandaag tussen de 10 en 17 procent.

Als we kijken naar de Fear & Greed index dan zien we dat deze met 20 nog altijd extreem laag, oftewel “Extreme Fear” is. De diverse crypto crashes die de koers van Bitcoin liet kelderen van bijna $65000 naar een dieptepunt van $30000 en een aantal wat negatievere nieuwsberichten omtrent crypto heeft het vertrouwen van mensen doen kelderen. Zo zie je dat als het gaat om het sentiment in crypto mensen veelal hun vertrouwen laten afhangen van de huidige koersen. Toen de koers van Bitcoin omlaag ging naar $30000 was de Fear & Greed index zelfs 8, en nu met een huidige koers van $36200 is die weer gestegen naar 20.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo