Bitcoin analyse: van goud naar platina

Het zijn gouden tijden voor de bitcoin. Waarom? Omdat het prijsverloop steeds weer laat zien dat het opgewassen is tegen de FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) en dat positieve, of verzachtende, berichten de trend blijven bepalen. Maar de gouden tijden dienen zich ook in een iets ander opzicht aan, de bitcoin-prijs is uitgebroken uit een zone die ook wel Golden Pocket wordt genoemd. Daarover zo meer.

Deze analyse is geschreven door Maurice de Graaf.

Week

Het is nog maar dinsdag dus het duurt nog even voordat we de week kunnen afsluiten, maar toch is het goed om te zien dat de opwaartse trend aanwezig blijft. In onderstaande grafiek (elke candle staat voor 1 week en de prijs is in dollars) zien we dat het laatste dal hoger is dan het dal ervoor (HL = higher low). September laat ondertussen ook een nieuw hoger dal zien. Ten opzichte van april is in september een lagere piek (LH=lower high) ontstaan, maar zoals het er nu naar uitziet wordt er binnenkort wellicht een nieuwe hogere piek (HH = Higher High) neergezet, en dan zijn we op de week-chart officieel weer bullish.

Rommeltje

Gaan we kijken naar pieken en dalen op de uren-chart dan zie je dat het een beetje een rommeltje is. Niks hogere pieken en hogere dalen. Soms zijn de pieken lager dan de vorige, soms zijn de dalen weer hoger en vice versa. Zie onderstaande grafiek waarbij elke candle staat voor een uur met een prijs in dollars.

Wat kunnen we hieruit afleiden? Wel, de bitcoin heeft laatst een enorme sprong genomen en is nu nog aan het uithijgen. En dat doet hij in een speciaal gebied: namelijk de ruimte tussen de levels 61,8% en 65% van de Fibonacci retracements tool. (Een populaire indicator die veel wordt gebruikt om weerstanden en support-niveaus inzichtelijk te krijgen.) Deze ruimte wordt door heel veel traders gerespecteerd en wordt daardoor ook wel Golden Pocket genoemd.

Hoewel deze zone recentelijk is ontstaan, namelijk door de piek op 7 september en vervolgens het dal op 21 september te gebruiken, vinden we in deze zone een belangrijke support- en weerstandslijn die al vanaf begin februari zichtbaar is. Die ligt rond de 48.000 dollar (40.600 euro).

Eigenwijs

Als een Golden Pocket vanaf onder wordt bereikt dan is de kans groter dat de prijs na enige tijd weer zakt. Maar bitcoin zou bitcoin niet zijn als hij niet het tegendeel zou bewijzen. Laatst is de bitcoin naar boven toe ontsnapt uit een descending triangle. Normaal gesproken een negatief signaal, en toch lukte het de koers om te stijgen.

Blijkbaar was bitcoin voldoende op adem gekomen om nóg een sprong te wagen. De Golden Pocket ligt ondertussen alweer onder ons en dat is een erg positief signaal. Het zou prachtig zijn als de prijs niet te grote sprongen maakt. De bitcoin kan beter nog een keer op adem komen, het goud nog even aanraken om daarna pas de volgende sprong maken: op weg naar platina.

The post Bitcoin analyse: van goud naar platina appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo