Bitcoin analyse: uitbraak naar 44.000 euro mogelijk na uitbreken kanaal

Het weekend begon met een kater na een stevige portie FUD uit China, maar puur koerstechnisch staat bitcoin er prima voor. Sterker nog, de cryptocurrency staat zelfs op uitbreken. Wat kan je verwachten de komende dagen?

Bitcoin op uitbreken

Je kijkt hieronder naar de vieruursgrafiek van de bitcoin koers. Sinds de invoering van de bitcoin wet in El Salvador, beweegt de prijs zich in een dalend kanaal. Maar daar kan nu verandering in komen. 

Vorige week vrijdag werd bekend dat China zakelijke transacties met bitcoin wil verbieden. De bitcoin koers daalde, maar niet helemaal naar de onderkant van het kanaal. In plaats daarvan vond de prijs ondersteuning op de middellijn.

En nu staat bitcoin er zelfs weer goed voor. De koers staat op het punt om uit het dalend kanaal te breken. Lukt dat met overtuiging? Dan kunnen we de komende dagen weer hogere koersen zien.

Bitcoin mogelijk naar 44.000 euro

Waar moet je dan aan denken? Om die vraag te beantwoorden zoomen we iets uit op de grafiek en pakken we naast het dalend kanaal ook de reeks van Fibonacci erbij.

Op de koersgrafiek gebruiken we de bodem van 20 juli en de top van 7 september. De lijnen daartussen zijn afkomstig van de reeks van Fibonacci en geven duidelijke ondersteuningen en weerstanden aan. Op basis daarvan schetsen we onze twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Breekt bitcoin aan de bovenkant van het kanaal uit? Dan is 40.100 euro het eerste belangrijke niveau, dit is de blauwe Fibonacci-lijn. Dit is de laatste weerstand richting 44.000 euro, de top van 7 september.

Bearish

Lukt het bitcoin niet om uit het kanaal te breken, dan is 34.500 euro de eerste belangrijke steun. Dit is de middelste groene lijn op de grafiek.

Zakt de koers ook daaronder? Dan kan bitcoin steun zoeken op 32.260 euro, de onderste groene lijn op de grafiek. Dit komt tevens samen met de onderkant van het kanaal, en kan een mooi punt zijn voor bitcoin om omhoog te stuiteren.

All Dutch and English crypto news!

 Ripple en Archax slaan handen ineen: Miljoenen aan tokenized assets naar XRP Ledger

Ripple, het bedrijf achter XRP, en Archax, een gereguleerde digital asset exchange, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Het doel? Honderden miljoenen dollars aan...

European Commission selects Iota Web3 ID for blockchain sandbox

The European Commission’s selection of Iota’s Web3 ID solution highlights the solution’s potential to revolutionize KYC processes using distributed ledger technology and tokenization on a...

May crypto investments hit $1B driven by Notcoin launch — KuCoin

KuCoin Research believes that the low float, high FDV trend in crypto led investors to other options like Notcoin, which had all its tokens circulating...

Solciety, the Solana-based meme coin for the Degens, announces presale

Solciety is a new Solana meme coin launching in presale on June 18. The meme coin combines politics, political buzz and meme coins, offering the first...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo