Bitcoin analyse: turbulentie op weg naar nieuw record?

Deze analyse is geschreven door Maurice de Graaf.

Turbulentie

“Blijf in uw stoel zitten met de stoelriemen vast, we hebben te maken met enige turbulentie.” Als je dat in het vliegtuig hoort dan krijg je vaak een ietwat onbestendig gevoel. Wat gaat er gebeuren? Hoe heftig wordt het? Aan de andere kant; dit gebeurt vaker. Niets aan de hand. Waar dit vliegtuig naartoe gaat, schijnt altijd de zon. Tot zover de bitcoin-analyse van vandaag.
Fijne dag!

Jubelstemming

Laat ik er toch iets verder in duiken. Vanaf 29 september heeft de bitcoin-prijs een flinke vlucht genomen. Omhoog welteverstaan. De waarde is vanaf dat moment zo’n 40% toegenomen (vanaf 22 juli zelfs 95%), hetgeen bij velen voor een jubelstemming zorgt. Op vrijwel alle grafieken ziet het koersverloop er bullish uit. Positief dus.

Op de weekgrafiek hierboven kan je dat goed zien. Elke kaars (candle) staat voor een week en de prijs is in dollars. Na een flinke spurt wordt er even gas terug genomen zodat er een hoger dal neergezet wordt, en daarna stijgt de prijs een flink stuk door. Daarboven, vanaf zo’n 57.200 dollar bevindt zich de zone van turbulentie. De turbulentie wordt veroorzaakt doordat er op deze niveaus tijdens een eerdere periode veel actie is geweest. Er liggen lijnen die eerder zowel als weerstand als support hebben gediend. Veel traders gebruiken de Fibonacci retracement tool – jawel, daar is hij weer!- en ook die laat hier een belangrijke lijn zien. Ook speelt psychologie mee: we komen in het gebied van de magische 50.000 euro terecht en, nog iets hoger, het gebied van de All Time High (hoogste punt ooit).

Gas terug

Turbulentie dus. Daar moet je niet lichtvoetig mee omgaan. Een vliegtuig kán er als een raket doorheen, maar het kan ook gevaarlijk zijn en het kost veel brandstof. Beter is het om beetje bij beetje hogere gebieden op te zoeken, of misschien er een tijdje onder blijven om te wachten op een goed moment.

Op de uurgrafiek kan je dat goed zien. We zijn nu iets ingezoomd; elke kaars (candle) staat nu voor één uur. De zone is prachtig aangevlogen en er wordt getest hoe sterk de weerstand is. Kunnen we verder omhoog of is het verstandig om weer even te zakken? Nou ja, zo kunnen we nog wel even doorgaan. En dat gaan we misschien ook. Zo’n periode kan best een tijdje duren en dat is ook helemaal niet erg.

Nieuw hoogtepunt

Wat is het plan? Waar kijken we naar uit? Naar een nieuw All Time High natuurlijk! Bijna iedereen zit daarop te wachten. Zodra we door de zone van turbulentie heen zijn kan het hard gaan. Dan zitten we in de ijle, blauwe lucht waar de prijs doorheen schiet als een warm mes door boter.

Donkere wolken

Maar als iedereen dat denkt, dan doe je er goed aan om het tegenovergestelde te bedenken. Vlak onder ons ligt nog steeds de zone die ik in een vorig artikel ‘The Golden Pocket’ noemde. Dat zou nu een belangrijke steun kunnen worden. Als de prijs daar geraakt, dan kan het sentiment snel omslaan. Op het wereldtoneel spelen er immers een aantal belangrijke economische problemen waarvoor de oplossing steeds vooruit geschoven wordt. Dat kán uiteindelijk z’n weerslag hebben op de koersen van cryptocurrency’s.

Als we nog eens uitzoomen en naar de maandgrafiek kijken, waar elke kaars (candle) voor één maand staat, dan valt er nóg iets op. Het volume loopt terug. Dat is een indicatie voor dalende koopdruk. Oftewel: is er nog genoeg brandstof om verder te stijgen?

Wat is de bestemming?

Het kan dus zijn dat de piloot het zekere voor het onzekere neemt en besluit om op lagere regionen te gaan vliegen. Maar of de landing ingezet gaat worden…? Ik doe mijn riem een tandje strakker en denk aan de bestemming waar de zon altijd schijnt.

The post Bitcoin analyse: turbulentie op weg naar nieuw record? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo