Bitcoin analyse: terug op bekend terrein, wat nu?

De prijs van Bitcoin bevindt zich in hetzelfde gebied als een week geleden, is dat positief of negatief? Laten we het gaan bekijken op basis van trends, trends en nog eens trends.

Eerst nog even kort terug naar vrijdag: de Bitcoin ging een beetje ontdaan het weekend in (daling), kwam in twee rustige dagen even bij (zijwaartse beweging) om vervolgens daarna vol goede moed de week te starten (stijging). Daarmee zitten we dus in hetzelfde gebied als een week geleden waarbij de meeste steunen en weerstanden nog steeds gelden en een paar iets zijn opgeschoven.

Alle grafieken zijn in dollars.

Dag-grafiek

Op de grafiek waarin elke candle staat voor één dag, zien we duidelijk dat vanaf 21 juli de trend naar boven is ingezet. Dat gaat nooit in een rechte lijn en daardoor gaat de prijs in een opwaartse trend ook wel eens naar beneden. Dat is in september gebeurd en ook in november; vanaf de nieuwe all-time high op 10 november is de prijs momenteel zo’n 17 procent gezakt (dat is zo’n 22 procent geweest). Net voor het weekend stuitte de prijs tegen de onderkant van het trendkanaal. Dat bleek een goede vloer want een paar dagen later was de prijs alweer 4.500 dollar omhoog gegaan.

Zijwaarts

In de grote -leidende- trend zijn andere, kleinere, trends te ontdekken. Het is interessant om die eens inzichtelijk te maken. We zoomen in op de grafiek waarbij elke candle staat voor 4 uur. We zien dan een neerwaarts trendkanaal en een zijwaarts trendkanaal.

Wat opvalt is de daling van het weekend en de daaropvolgende stijging wat tezamen een omgekeerd Bart-patroon (ja, die naam wordt echt gebruikt) heeft opgeleverd.

Het neerwaartse kanaal is daarmee verlaten en de prijs ging -en gaat nog steeds- zijwaarts.

Deze kanalen staan niet op zichzelf, het is een weergave van de gevolgen van politiek, economie en andere externe factoren zoals uiteraard de pandemie. Het kan inzichtelijk maken tot waar de prijs kan dalen of stijgen.

Scenario: bearish

Als we uitgaan van een dalende prijs dan kunnen we kijken naar de onderkant van het horizontale kanaal, wat samenvalt met een belangrijk Fibonacci-level (getrokken van 40.978-69.000 (all-time high), zie eerste grafiek). Prijsniveau: 55.200 dollar.

Als die vloer niet stevig genoeg is dan ligt daaronder de grens van de leidende opwaartse trendlijn. In het weekend bood de grens op 53.000 dollar voldoende weerstand. De grens is echter met de trend mee omhoog gekropen en ligt nu rond de 55.000 dollar.

Het zou prettig zijn als dit prijsniveau bij een verdere daling gehouden wordt. Morgen komen de lijnen bij elkaar en kan de prijs verder omhoog ‘gedrukt’ worden. Maar het sentiment is uiterst onzeker en als de beren de prijs terugduwen in het neerwaartse kanaal dan is het prijsniveau van 51.600 dollar het volgende punt waarnaar gekeken kan worden. Interessant, want dat zou betekenen dat de prijs vanaf de all-time high zo’n 25 procent gedaald is en dat kan een koop impuls genereren.

Scenario: bullish

Maar misschien is dat helemaal niet nodig. Want gisteren is wederom de aanval geopend op de bovenkant van het zijwaartse kanaal. En die valt niet geheel toevallig samen met de Fibonacci 0.618/0.65 Golden Pocket zone. De beren sloegen de aanval af maar een volgende keer zouden de stieren zomaar eens kunnen slagen. Komt de prijs daarboven terecht dan is de kans groot dat direct door de psychologische 60.000 dollar grens heen geschoten wordt richting de volgende halte: 63.000 dollar… en meer.

The post Bitcoin analyse: terug op bekend terrein, wat nu? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Former Binance CEO ‘CZ’ owns 64% of BNB circulating supply — Report

Forbes estimates Zhao's net worth at a staggering $61 billion—ranking the former CEO as the world's 24th richest person.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo