Bitcoin analyse: stijging naar 100.000 dollar in november

Bitcoin begint de week met een dubbele espresso: de cryptocurrency is slechts enkele honderden dollars verwijderd van een nieuw record. En in onze eigen valuta hoefde bitcoin vanmorgen met slechts 100 euro te stijgen. Wat kunnen we verwachten na het record?

Naar 100.000 in november?

Oké, we geven toe. De titel voelt als clickbait. Maar toch, weet bitcoin de stijgende trend door te zetten? Dan is 100.000 dollar in november heel goed mogelijk. Omgerekend gaat het dan om een koers van ongeveer 86.500 euro.

We baseren ons dan op de MACD-indicator, die je hier onder de daggrafiek ziet. Deze indicator toont het momentum van de koers, op basis van afgeleiden van voortschrijdende gemiddelden.

Er is nu bijna sprake van een bullish cross. Dat is het moment waarop de blauwe lijn de oranje lijn overstijgt. Een bullish cross is een positief signaal: de negatieve trend slaat om in een positief momentum. De vorige keer dat dit gebeurde steeg de koers met ruim 65% in één maand. Herhaalt bitcoin dezelfde beweging? Dan is 100.000 dollar nog deze maand mogelijk.

Onze verwachting

Kunnen we deze mooie mijlpaal in november vieren? Of moeten we nog even wachten? Op de daggrafiek hieronder schetsen we onze twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief). Deze scenario’s beschrijven we op basis van het kanaal waarin de bitcoin koers zich beweegt, dat zijn de twee zwarte lijnen op de grafiek.

Bullish

Bitcoin schuurt nu wel heel erg dicht tegen de all-time high van 67.000 dollar, omgerekend 57.960 euro. Dat is de blauwe lijn op de koersgrafiek hierboven.

Lukt het om daar met overtuiging doorheen te breken? Dan komt de bovenkant van het kanaal rond 75.000 dollar in zicht. Of ook wel 64.882 euro.

Het kanaal is niet bindend. Als bitcoin het positieve momentum écht te pakken weet te krijgen na de bullish cross op de MACD, kan het ook zijn dat de koers aan de bovenkant van het kanaal uitbreekt. Dat zou een trigger zijn voor een nog snellere stijging richting 100.000 dollar eind november.

Bearish

Maar wat als de koers weerstand vind op het koersrecord? We houden dan eerst de oranje trendlijn in de gaten, die samenkomt met het midden van het kanaal. Je komt dan uit op ongeveer 61.000 dollar, omgerekend 52.772 euro.

Lukt het bitcoin niet om de middellijn vast te houden, dan richten we ons op de onderkant van het kanaal. We kijken dan naar 52.800 dollar, de rode lijn op de grafiek. Omgerekend gaat het om 45.673 euro. Deze lijn was begin september juist een weerstand, en kan nu als steun dienen.

The post Bitcoin analyse: stijging naar 100.000 dollar in november appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Memeinator Announced: Taking on the Meme Coin Market With a $1 Billion Vision

London, United Kingdom, September 29th, 2023, Chainwire Having already raised $500K in less than 48 hours, Memeinator has already stormed through to stage 3 of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo