Bitcoin analyse: op weg naar de perfecte dip of direct door naar 40.000 euro?

Het zijn onzekere tijden, maar dat maakt het ook wel weer spannend. Bitcoin is niet als die eeuwig voorspelbare romantische komedies met Hugh Grant. Integendeel. Bitcoin is meer een soort Game of Thrones waarbij je nooit weet welk personage gaat winnen. Maar natuurlijk hopen we wel allemaal op een goede afloop. Een duikje in de grafieken!

Strijden voor het gemiddelde

Bij Game of Thrones draait alles om de Iron Throne, terwijl de bitcoin koers strijdt voor het voortschrijdend gemiddelde (moving average) van de afgelopen 21 weken. Die zie je hieronder op de weekgrafiek. De mooie groene lijn is belangrijk om in de gaten te houden, want in een bull market vindt de koers daar vaak steun. 

Laten we wat inzoomen, want bitcoin maakt het wel erg spannend! De groene lijn bevindt zich rond 34.400 euro, de huidige koers is nu 36.000 euro. Lukt het bitcoin om de week boven het gemiddelde te sluiten?

Of wachten op de perfecte dip?

Dat gemiddelde is dus belangrijk om in de gaten te houden, maar op de daggrafiek zien we nog iets interessants. De grafiek hieronder is afkomstig van de analist met pseudoniem Nunya Bizniz op Twitter. In plaats van candles wordt de bitcoin grafiek hieronder weergegeven met een groene lijn.

Bitcoin bevindt zich al sinds de coronacrash in maart in een stijgende trend. Op de grafiek hierboven wordt die stijgende trend ondersteund door de oranje trendlijn. Die heeft raakvlakken aan het begin, rond september vorig jaar, en werd kort even aangeraakt tijdens de dip in mei tot en met juli van dit jaar.

Zakt bitcoin verder? Dan is 32.800 euro een mooie prijs om in de gaten te houden. De zwarte horizontale lijn was in maart en in mei tot en met juli een stevige weerstand, en kan nu steun bieden. Daarnaast kruist de zwarte lijn de oranje stijgende trendlijn. Dat zou nog eens een perfecte dip kunnen zijn.

Bitcoin maakt het niet makkelijk

Het is moeilijk om te zeggen waar de koers heen gaat. Kijken we naar de vieruursgrafiek? Dan beweegt bitcoin nog steeds binnen een dalend kanaal, tussen de twee zwarte trendlijnen in. Maar daar kan verandering in komen. De koers vindt nu namelijk steun op de middelste groene Fibonacci-lijn. Onder de grafiek beschrijven we onze twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish

Breekt bitcoin uit de bovenste zwarte trendlijn, dan ligt de weg vrij voor 40.300 euro. Dat is de blauwe Fibonacci-lijn.

Bearish

Vindt bitcoin opnieuw weerstand op de zwarte trendlijn, dan kan de koers terug naar de middelste groene Fibonacci-lijn rond 34.675 euro. Daaronder is 32.350 euro een belangrijk steunpunt.

The post Bitcoin analyse: op weg naar de perfecte dip of direct door naar 40.000 euro? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo