Bitcoin analyse: nog maar een paar procent tot hoogste waarde ooit

We beginnen deze analyse met het slechte nieuws. En dan heb ik het over de grafiek en niet over de media, want daar heeft het overgrote deel van de berichtgeving over cryptocurrency’s nog steeds een bullish sentiment. Normaal zoomen we steeds meer in, vandaag zoomen we uit en beginnen we op de uren-chart, waarbij elke kaars (candle) voor één uur staat met een prijs in dollars.

Neemt enthousiasme af?

Bij Divergenties draait het om afwijkingen tussen koers en indicator. In dit geval is de indicator de Relative Strength Index, dat aangeeft hoe ‘enthousiast’ de markt is. De prijs gaat omhoog (zie blauwe lijn bovenaan), terwijl het enthousiasme omlaag gaat (zie blauwe lijn onderaan). De kans is groot dat de prijs ook even pas op de plaats gaat maken. De zwarte lijn fungeert als trendlijn en als de prijs daar doorheen zakt en beneden deze lijn een nieuwe kaars begint, dan is de ommekeer van deze trend bevestigd. Op het moment van schrijven is het bijna zover. Als dat gebeurt, tot waar kan de prijs zakken?

Bron: tradingview

Turbulentie ligt op de loer

Zoomen we iets uit naar de grafiek waar elke kaars (candle) voor 4 uur staat, dan zie je de tegenstelling ook. Maar wat je daar ook ziet, is een trendlijn die 29 september begint. Die lijn zie ik dan ook als eerste steunlijn; daarop kan een neerwaartse beweging steun vinden en niet verder zakken. Het kán natuurlijk wel. Die steunlijn valt samen met een band waar we liever niet (meer) in terechtkomen; daar kan turbulentie verwacht worden en dan wordt alles een stuk onzekerder.

Bron: Tradingview

Tijd om positief te zijn

We zien hier nog iets, iets wat dit verhaal omleidt naar het goede nieuws. Er vormt zich een oplopende driehoek (ascending triangle) door de trendlijn die zojuist is besproken en de horizontale zwarte lijn bovenin de grafiek.

Zo’n driehoek is vaak een teken dat de prijs verder omhoog zal gaan. Als de prijs dus daalt en bij de zones terechtkomt die zichzelf al bewezen hebben als steun, dan hoeft de bitcoin koers (of liever gezegd: de mensen die handelen in de bitcoin) zich daar alleen maar aan die steun te houden. De prijs kan vervolgens weer naar boven. Dus: laten we daar eens een kijkje gaan nemen.

Bron: Tradingview

Bijna op hoogste punt ooit

Tsja, daar zien we natuurlijk direct het hoogste punt liggen. Nog maar 5,5 procent richting de 65.000 dollar en we hebben een nieuw hoogtepunt te pakken. Als je gaat kijken naar de grafiek van bitcoin in euro’s dan is een nieuw hoogtepunt zelfs binnen 1,5 procent bereikt (vanwege het verschil euro-dollar).
Met verschillende gereedschappen en berekeningen zou er een punt in de grafiek gezet kunnen worden waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. Je merkt het al aan de schrijfwijze, met dit soort ‘voorspellingen’ moet voorzichtig worden omgegaan.

Wel, laat ik een heel simpel trucje gebruiken: ik trek een blauw lijntje bij de basis van de oplopende driehoek en plaats die boven de driehoek, op de plek waar er uitgebroken kan worden. Dat zou de plek kunnen zijn waar de prijs in eerste instantie naartoe gaat; het prijsniveau van rond de 68.500 dollar.

Bron: Tradingview

Hoewel sommige anders beweren, laat bitcoin zich niet voorspellen en is in het verleden gebleken dat er rare sprongen gemaakt kunnen worden. Bijna iedereen is positief en er meer goed nieuws dan slecht nieuws. Dat is juist het moment om extra alert te zijn.

The post Bitcoin analyse: nog maar een paar procent tot hoogste waarde ooit appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo