Bitcoin analyse: nog deze week naar 70.000 dollar?

Ben je er klaar voor? Alles lijkt erop dat de laatste fase van de bull markt is aangebroken. Wat kan je verwachten van de lange termijn, en wanneer breekt bitcoin door 70.000 dollar? Laten we snel de grafieken induiken!

Maak je klaar voor de laatste run

Je kijkt hieronder naar de weekgrafiek van de bitcoin koers, vanaf mei vorig jaar. Bitcoin maakte het even spannend, maar afgelopen zondag schoot de koers toch omhoog. Die beweging geeft veel vertrouwen, als we uitgaan van de reeks van Fibonacci. 

In onze analyse van afgelopen vrijdag las je hoe de reeks van Fibonacci je kan helpen bij het bepalen van weerstanden, ondersteuningen en mogelijke toekomstige toppen. De koers bewoog nu één volle week boven de 1.618-Fibonacci lijn, en dat is een gunstig teken.

Herhaalt bitcoin de cyclus van 2013 en 2017? Dan kan de prijs zomaar binnen een paar weken naar de 2.272-Fibonacci lijn schieten. Dit komt neer op 200.000 dollar, of omgerekend ongeveer 175.000 euro.

Hieronder zie je de koersgrafiek van 2017. Toen bitcoin eenmaal een volle week boven de blauwe lijn bewoog, was het slechts een kwestie van tijd voordat de groene lijn werd bereikt.

Het verkopen is begonnen (en waarom dat een goed teken is)

Het mooie van bitcoin is dat je jezelf niet hoeft blind te staren op de koersgrafieken. Je kan namelijk ook gebruik maken van de blockchain, het openbare transactie-grootboek van bitcoin. Vaak haal je daar waardevolle informatie uit.

Zo blijkt bijvoorbeeld dat lange-termijninvesteerders nu relatief meer bitcoin beginnen te verkopen dan te kopen. Dat zie je op de grafiek hieronder aan de rode balkjes. En hoewel het tegenstrijdig klinkt, is dit juist een positief teken.

Dit type investeerders verkoopt namelijk juist wanneer de markt sterk is en de koersen stijgen. En wanneer de koersen dalen, dan kopen zij juist. Dat zie je ook goed terug op de grafiek hieronder. Dat de balkjes nu rood kleuren kan daarom betekenen dat de laatste fase van de bull market is aangebroken, waarbij we nog één grote run omhoog zien.

Wat verwachten we van de komende dagen?

De lange termijn van bitcoin ziet er dus goed uit. Maar wat kan je verwachten van de komende dagen? Dat zie je hieronder op de vieruursgrafiek van bitcoin, die de koers vanaf oktober toont.

Sinds halverwege oktober wordt bitcoin ondersteund door de zwarte stijgende trendlijn. De koers lijkt nu gevangen tussen drie belangrijke niveau’s. Op basis van die trendlijn en deze drie niveau’s schetsen we onze scenario’s voor de korte termijn.

Bullish
Bitcoin vond vorige week ondersteuning op de oranje balk rond 64.000 dollar, wat omgerekend neerkomt op 55.900 euro.  Lukt het om deze stijging door te zetten? Dan is de volgende weerstand de groene balk rond 67.000 dollar, omgerekend 58.500 euro.

Schiet bitcoin daar ook met overtuiging doorheen, dan bevindt bitcoin zich al snel in price discovery. Of in normaal Nederlands: op ontdekkingsreis naar nieuwe koersrecords. Zal bitcoin deze week door 70.000 dollar (61.150 euro) breken?

Bearish
De oranje ondersteuning valt samen met de zwarte stijgende trendlijn. Wat als bitcoin daar doorheen zakt? In dat geval richten we onze ogen op de rode balk rond 60.500 dollar. Dit komt neer op 52.800 euro. Dit bleek in de afgelopen maand een sterke steun te zijn.

The post Bitcoin analyse: nog deze week naar 70.000 dollar? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo