Bitcoin analyse: nieuwe all-time high in december?

Ken je dat gevoel? Je hebt het idee dat je al iets eerder hebt meegemaakt, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is. Een déjà vu. Zo’n gevoel hebben we ook wanneer we naar bitcoin kijken. Herhaalt de geschiedenis zich, dan kunnen we een knallend einde van november verwachten.

Herhaling van de nazomer

Je kijkt hieronder naar de vieruursgrafiek vanaf augustus. De bitcoin koers vertoont veel gelijkenissen met de prijs in augustus tot en met oktober. Na de eerste top lukt het bitcoin niet om verder te stijgen (1). Daarna schuurt de koers tegen de trendlijn aan (2), om vervolgens onder de oranje ondersteuning te zakken. Nadat bitcoin de bodem heeft gevonden, schiet de prijs door de groene trendlijn.

Op de grafiek hieronder hebben we de koers van eind september over de prijs van nu geplakt. Dat is de blauwe lijn die je rechts van het midden op de grafiek ziet. Bitcoin heeft al een deel van het pad gevolgd. Blijft dat zo? Dan breekt de prijs eind november definitief uit, op weg naar nieuwe koersrecords.

De indicator die je onder de koersgrafiek ziet is de Relative Strength Index (RSI). Dit indexcijfer tussen 0 en 100 meet het momentum van de bitcoin koers. Ook op deze indicator zie je gelijkenissen met eind september.

Door de scherpe koersdaling beweegt de lijn van de RSI in eerste instantie onder de paarse balk. Dat betekent dat bitcoin oversold is, de koers is in korte tijd te hard gedaald. Vaak een teken dat de bodem dichtbij is. Daarna beweegt de RSI een tijdje tussen grofweg 40 en 50, om daarna naar boven uit te breken. Bitcoin bevindt zich nu in die fase.

Of gemiddelde als vangnet

In een iets negatiever scenario kan de bitcoin koers nog wat zakken. Je kijkt hieronder naar de daggrafiek van bitcoin vanaf september vorig jaar. De gekleurde lijnen zijn voortschrijdende gemiddelden, of ook wel moving averages.

De rode lijn is de 50-dagen moving average, de oranje lijn is de 100-dagen moving average. Beweegt bitcoin boven beide lijnen, dan is er sprake van een sterke stijgende trend.

Soms komt het voor dat bitcoin in zo’n trend door de rode lijn zakt. Vaak kan de oranje lijn dan steun bieden, deze momenten geven we aan met cirkels op de grafiek. Is deze lijn opnieuw een vangnet? Dan vindt bitcoin de bodem rond 53.600 dollar. Dat komt neer op ongeveer 47.570 euro.

Onze verwachting

Combineren we deze twee grafieken? Dan krijg je de verwachtingen voor deze week. Die zie je hieronder op de vieruursgrafiek. De oranje lijn stelt de 100-dagen moving average voor. Zoals altijd beschrijven we twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Krijgen we een herhaling van eind september? Dan beweegt bitcoin een tijdje zijwaarts, om eind november definitief uit te breken. De blauwe lijn is slechts een indicatie waar de koers heen kan gaan. Mogelijk bereikt bitcoin rond Sinterklaas een nieuwe all-time high.

Bearish
Biedt de 100-dagen moving average steun, dan zakt bitcoin naar 53.600 dollar (omgerekend 47.450 euro).

The post Bitcoin analyse: nieuwe all-time high in december? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo