Bitcoin Analyse: mogelijk 70.000 euro in november bij herhaling patroon

Wat een maand. Bitcoin beweegt heftig op en neer en heeft nog een week om te bepalen of de maandcandle groen of rood kleurt. Er is genoeg bullish nieuws om een case voor groen te maken, maar aan de andere kant rammelen de financiële markten aan alle kanten om een argument voor rood te maken. In deze technische analyse kijken we alleen naar de grafieken en patronen voor onze glazen bol.

Kopie van de zomer

In de grafiek hieronder de bitcoin koers uitgedrukt in euro’s. Elke candle staat voor één dag. Wat opvalt is is dat de prijs zich momenteel in eenzelfde patroon bevindt als in de periode mei tot augustus, namelijk in een descending wedge. Dat wordt hieronder weergegeven met de dalende zwarte lijnen, die twee kanalen vormen.

Bron: Tradingview

Het grote verschil tussen de twee kanalen, is dat die van mei-augustus veel vaker is getest aan de boven- en onderkant. Dit is logisch omdat er net een enorme dip was, de moties liepe hoog op en niemand echt wist wat er ging gebeuren.

Inmiddels is de koers weer een beetje hersteld en in ieder geval minder volatiel, waardoor het huidige patroon minder ‘bounces’ heeft. Het vervelende van dit patroon is dat het descending is, dus hoe langer we erin zitten hoe lager de prijs zal gaan. Maar er is ook iets positiefs te melden, namelijk dat als de koers uit dit patroon breekt, dit meestal aan de bovenkant is, en zo’n uitbraak kan heel explosief zijn.

Om een indicatie te geven van waar de koers naartoe zou kunnen gaan als we naar boven uitbreken, hebben we de grafiek na het uitbreken van patroon 1 gekopieerd en deze bovenop het huidige patroon geplakt. Als de geschiedenis zichzelf zou herhalen zouden we daarmee vrij snel door de resistance op 47.500 euro gaan. De vorige all time high sneuvelt vervolgens ook snel en in november zou de koers op zelfs kunnen stijgen naar 70.000 euro.

Maar dat is wel het ultieme best case scenario waarbij de hele wereld bullish is op bitcoin. Dat is wellicht iets te utopisch, en daarom houden we ook rekening met het bearish scenario. Dit kan betekenen dat we langer in het descending kanaal vast blijven zitten en wellicht weer de onderkant zouden opzoeken. De onderkant van het kanaal komt redelijk goed overeen met de supportlijn op 33.500 euro.

Bitcoin verwachting op korte termijn

Tijd om in te zoomen, we willen je namelijk ook wat handvatten voor komende week meegeven. Hieronder staat elke candle voor 4 uur en zijn alle bedragen wederom in euro’s.

Bron: Tradingview

De rode lijn rond 37.700 euro is een hele belangrijke support waar we vannacht doorheen gebroken zijn. De koers heeft nog niet definitief afstand genomen van dit niveau, er is een mogelijkheid dat het een fake-out is. Maar als de koers van dit niveau echt een support wordt en geen resistance meer is, dan is de kans groter dat bitcoin uit de descending wedge van de eerste grafiek kan breken.

We zien dat in de afgelopen 12 uur dit niveau in ieder geval gepasseerd is en daarmee lijkt het dat we de positieve trend van de afgelopen dagen voortzetten. Op korte termijn ligt het volgende weerstandsniveau rond de 39.800 euro.

Stel dat de koers snel weer zakt en door de onderkant van de rode lijn op 37.700 euro zakt, dan ligt de volgende support op de onderste rode lijn die op 35700 euro ligt.

Mocht dat laatste scenario uitkomen, dan is dat alsnog positief uit te leggen. De koers vormt dan een dubbele bodem (lijkt op de vorm van een W) waarbij de tweede bodem hoger is dan de eerste bodem. Dit wordt een higher low genoemd. Een dubbele bodem geeft de koers extra kracht om nog een poging te doen om door het weerstandsniveau van 3.7700 euro te breken.

The post Bitcoin Analyse: mogelijk 70.000 euro in november bij herhaling patroon appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 7/15: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, TON, DOGE, ADA

Bitcoin and altcoin traders set their sight on new all-time highs now that BTC price is back above $63,000.

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo