Bitcoin analyse: met kop en schouders naar 39.000 euro

In de cryptomarkt gaan alle ontwikkelingen in een stroomversnelling. Knipper met je ogen en bitcoin is duizenden euro’s meer of minder waard. Vooral deze week gaat het bijzonder snel: eerst een daling van 7.500 euro, daarna een stijging van 4.200 euro. Kan bitcoin de daling van deze week helemaal goedmaken?

Bitcoin stuitert omhooog

We beginnen met een korte terugblik. Deze grafiek ken je misschien van de koersanalyse van gisteren, waarin we gebruik maakten van de reeks van Fibonacci. De bitcoin koers stuiterde omhoog bij het raken van de middelste Fibonacci-lijn, en breekt nu ook door de donkergroene lijn. Wat kunnen we nog meer verwachten van de komende dagen?

Dit patroon helpt bitcoin naar 38.900 euro

Tijd om verder in te zoomen! Je kijkt nu naar de uurgrafiek van bitcoin vanaf 8 september. De koers lijkt net te zijn uitgebroken uit een inverse head and shoulders-patroon, en dat is ontzettend positief.

Een inverse head and shoulders is letterlijk vertaald een omgekeerd hoofd en schouders. En dat is ook wat je er in kan zien met een beetje fantasie:

  1. Eerst vormt zich een bodem. Dat is de eerste shoulder, op de grafiek het eerste blauwe lijntje.
  2. Daarna komt een lagere bodem. Dat is de head, het tweede blauwe lijntje.
  3. Ten slotte stijgt de koers, en vindt ondersteuning ter hoogte van de eerste bodem. Dit is de tweede shoulder, en het laatste blauwe lijntje op de grafiek.

De twee shoulders stuiten op een weerstandslijn waar de koers moeilijk doorheen komt. In dit patroon wordt deze weerstandslijn ook wel de neckline genoemd. De neckline is de schuine groene lijn op de grafiek hierboven.

Breekt de koers boven de neckline uit? Dan is het koersdoel zo groot als de afstand tussen de neckline en de head. In dit geval kan je rekenen op een prijs van 38.900 euro.

Onze verwachting van bitcon

Terug naar de vieruursgrafiek, kan bitcoin nog voor vuurwerk zorgen tegen het einde van de week? We schetsen onze twee verwachtingen op basis van de reeks van Fibonacci en de inverse head and shoulders. Het koersdoel van dat patroon is de zwarte lijn op de grafiek hieronder.

Bullish

Bitcoin breekt uit de inverse head and shoulders, en is nu op weg naar het koersdoel van 38.900 euro. Koersdoel gehaald? Dan kunnen we verder naar boven kijken. De volgende Fibonacci-weerstand is de blauwe lijn rond 40.300 euro.

Bearish

Zakt de koers, dan is de donkergroene Fibonacci-lijn rond 37.000 euro het eerste steunpunt. Daalt bitcoin verder, dan richten we onze ogen op de middelste groene lijn op 34.675 euro.

Is zelfs dat niet haalbaar? Dan kan bitcoin helemaal terugzakken naar de onderste groene lijn op 29.480 euro.

The post Bitcoin analyse: met kop en schouders naar 39.000 euro appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo