Wat een fantastisch begin van de week! Bitcoin heeft geen last van een maandagkater, de crypto stoot met overtuiging door de psychologische grens van 50.000 dollar (42.696 euro). Wat kunnen we de komende dagen en weken verwachten?
Vijf weken op rij in het groen
Je kijkt hieronder naar de weekgrafiek van de bitcoin koers. Al vijf weken op rij zie je mooie groene kaarsen. De laatste keer dat dit gebeurde was rond oktober vorig jaar toen bitcoin zeven weken op rij groen kleurde. Dankzij deze stevige opmars bevindt de koers zich nu nét boven de weerstand van 49.000 dollar (41.840 euro). De eerste keer dat bitcoin door dit niveau brak, duurde het slechts een week voordat de koers 57.000 dollar (48.672 euro) aantikte.
De indicator onder de koersgrafiek is de MACD. Deze indicator is een afgeleide van verschillende voortschrijdende gemiddelden, en zegt veel over het momentum van de koers:
De blauwe lijn is de MACD-lijn. Deze komt tot stand door een snel voorschrijdend gemiddelde (12-daags gemiddelde) te verminderen met een traag voorstchrijdend gemiddelde (26-daags gemiddelde).
De oranje lijn is het 9-daags voortschrijdend gemiddelde van de blauwe lijn.
De histogram (groene en rode balken) geven de stand van de blauwe lijn weer ten opzichte van de oranje lijn. Donkergroen is stijgend en boven de oranje lijn, donkerrood is dalend en onder de oranje lijn.
De indicator lijkt ingewikkeld, maar het principe is eenvoudig. Zien we veel donkergroene balken en is de lijn stijgend? Dan is er sprake van een positief momentum.
Afgelopen weken werd de afstand tussen de blauwe lijn en de oranje lijn steeds kleiner, en zwakte het negatieve momentum af. Dat niet alleen, vorige week doorkruiste de blauwe lijn de oranje lijn. Voor het eerst sinds april kleuren de balken weer groen en is het momentum van bitcoin positief op de weekgrafiek.
Gemixte signalen
Op lange termijn ziet het er dus weer positief uit voor bitcoin! Maar pakken we de daggrafiek erbij, dan zijn er wel wat gemixte signalen. De indicator onder de grafiek is de Relative Strenght Index (RSI), dit indexcijfer geeft net zoals de MACD-indicator het momentum weer van de koers. Kijken we naar deze indicator, dan kunnen we binnenkort een daling verwachten.
De lijn van de RSI bevindt zich nu aan de bovenkant van de paarse band. Dit betekent dat bitcoin overbought is, de koers is in korte tijd hard gestegen. Ook belangrijk is de divergentie tussen de koers en de RSI, die zie je aan de blauwe lijnen op de grafiek. De toppen van de koers worden steeds hoger, terwijl de RSI juist lagere toppen laat zien. Vaak is dit een voorbode voor een correctie.
Wat verwachten we van bitcoin?
Samenvattend kan bitcoin de komende dagen een rustpauze nemen, maar op lange termijn ziet de toekomst er nog steeds zonnig uit. Hieronder lees je onze verwachtingen, op basis van Fibonacci: bullish (positief) en bearish (negatief).
Bullish
Bitcoin is nog maar een klein stuk verwijderd van 51.000 dollar (43.500 euro), het volgende Fibonacci-niveau. Lukt het om dit niveau te doorbreken? Dan kan de koers in één klap door naar 57.000 dollar (48.630 euro), de blauwe Fibonacci-lijn. Zoals je in het begin van de analyse las, is deze prijs ook op weekniveau belangrijk.
Bearish
Maar wat als bitcoin daalt? Dan is het eerstvolgende steunpunt 46.750 dollar (40.000 euro), de middelste groene lijn op de grafiek. Zakt bitcoin verder, dan wordt 42.500 dollar de nieuwe ondersteuning (36.250 euro).
The post Bitcoin analyse: korte adempauze, daarna richting 57.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.