Bitcoin analyse: koersformatie kan zorgen voor stijging van 27 procent

Bitcoin beweegt al een tijdje rond de 40 duizend euro, ofwel 50 duizend dollar. Hierdoor ontstaan vanzelf kanalen waar bitcoin volgens de theorie uit moet breken. Een van deze kanalen is een ascending triangle, een stijgende driehoek, deze vormde zich ook in november van 2020.

Koersdoel is stijging van 27 procent

De blauwe strepen in de grafiek hieronder laten de koersformatie zien, elke candle staat voor 1 dag en de prijs is in dollars.

Bron: Tradingview

Het lijkt erop dat de koers zich beweegt in een ascending triangle, ofwel een stijgende driehoek in het Nederlands. Die herken je op deze manier:

Over de top kan je een horizontale trendlijn leggen
Aan de onderkant teken je een schuine trendlijn naar boven

Breekt bitcoin aan de bovenkant van de driehoek uit, dan kunnen we flinke stijging verwachten. Als vuistregel wordt gesteld dat de uitbraak even groot is als het begin van de driehoek, dat wordt hierboven aangegeven met de zwarte pijlen.

In november was er ook al sprake van een triangle, en toen werd de uitbraak bevestigd (en kon de koers maar niet stoppen met uitbreken). Als de koers door de huidige ascending triangel breekt, dan zegt de theorie dat je een stijging van 27% kunt verwachten. Het doel is dan 64 duizend dollar (54,2 duizend euro), niet geheel toevallig ook de all time high van de bitcoin koers.

Verwachting korte termijn

Een technische analyse handelt niet in zekere uitkomsten, maar juist in scenario’s. Daarom willen we inzoomen op de koers, hieronder staat elke candle voor 4 uur. De zwarte dalende lijn is op dit moment een sterke weerstand die bitcoin richting 46.750 dollar kan drukken. Vanuit daar moet de koers een richting kiezen.

In een bullish scenario zou een uitbraak een stijging richting 50 duizend dollar betekenen, daarna ligt de weg vrij voor 57 duizend dollar, ofwel 48,3 duizend euro. Blijkt de weerstand te sterk en kan zelfs de oranje lijn niet houden? Dan ligt de volgende sterke ondersteuning op 44 duizend dollar. En als zelfs deze breekt, dan ligt 41 duizend USD (34,7 duizend euro) in het verschiet.

Bron: Tradingview

The post Bitcoin analyse: koersformatie kan zorgen voor stijging van 27 procent appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo