Bitcoin analyse: hodlers pakken winst en exchanges zien grote uitstromen

Bitcoin heeft de afgelopen week een flinke opleving gehad en lijkt nu weer even op adem te komen met een koers die rond de 32.500 euro bungelt. Na maanden van consolidatie lijkt bitcoin weer klaar voor groene prijsactie. Hoog tijd om de gegevens van de blockchain erbij te pakken om te zien hoe de markt heeft gereageerd op de eerste positieve koersbeweging in maanden.

Het eerste wat we onder de loep nemen is het verkoopgedrag van hodlers. Hebben ze met het verschijnen van enkele groene kandelaren hun kans schoon gezien om winst te pakken of houden ze hun bitcoin stevig vast? Naast de analyse van het sentiment van hodlers duiken we ook dieper in op het aantal bitcoin op de grote beurzen, wat altijd een interessant plaatje oplevert.

Hebben hodlers vertrouwen in de toekomst?

Na een lange periode van matige resultaten voor bitcoin zijn we de afgelopen week eindelijk weer eens als een raket omhooggeschoten. De grote vraag is natuurlijk hoe deze rally is ontvangen door de doorgewinterde bitcoiners. Het lijkt erop dat een deel van de hodlers deze opleving heeft gebruikt om winst te pakken. Er is namelijk voor meer dan 1,5 miljard euro aan winst geliquideerd op de blockchain.

Tegenover die meer dan 1,5 miljard euro aan gerealiseerde winsten stonden ook meer dan 200 miljoen euro gerealiseerde verliezen. Interessant om te zien is dat de aSOPR statistiek van Glassnode de afgelopen periode en goede voorspeller van de koers is geweest. Deze statistiek meet de verhouding tussen gerealiseerde winsten en verliezen in de markt van bitcoin die langer dan één uur op hetzelfde adres hebben gestaan.

Bron: Glassnode

De aSOPR waarde van 1 heeft de afgelopen maanden als een goed weerstandsniveau gefunctioneerd. Na de rally van afgelopen week zijn we stevig door die barrière heen gebroken. Nu zijn er wat de aSOPR betreft twee scenario’s mogelijk. Het eerste scenario is dat de waarde van 1 nu een steunniveau wordt, wat bullish zou zijn, en het andere scenario is dat we door de 1 heen zakken en de bears weer de overhand nemen.

Aantal bitcoin op exchanges blijft afnemen

Deze week was een bijzondere week als het aankomt op de uitstroom van bitcoin bij exchanges. Sinds november van het afgelopen jaar zijn er namelijk niet zoveel bitcoin van de grote beurzen verdwenen als in de afgelopen week. We lagen namelijk op een tempo waarmee er ongeveer 100.000 bitcoin per maand uit de beurzen zou stromen richting de on-chain wallets van hodlers.

In totaal hebben de grote beurzen nu nog slechts 13,2 procent van alle bitcoin die in circulatie zijn in hun wallets zitten. Waarbij je ook nog moet meenemen dat veel retail-beleggers hun bitcoin hodlen bij een beurs. De afgelopen maanden ging het aantal bitcoin bij de grote beursplatformen omhoog, maar die trend is inmiddels weer stevig omgedraaid.

Bron: Glassnode

Een ander interessant gegeven is de dynamiek tussen Coinbase en Binance. Voor het overgrote deel van 2021 was Coinbase de beurs met de meeste uitstroom van de twee en had Binance zelfs vaak te maken met een instroom. Nu lijkt dat voor Binance in ieder geval omgedraaid, want de beurs zag deze week een uitstroom van ongeveer 37.500 bitcoin. Coinbase moest het doen met een uitstroom van 31.000 bitcoin. Komt er weer een supply squeeze aan? Dat zou niet verkeerd zijn!

The post Bitcoin analyse: hodlers pakken winst en exchanges zien grote uitstromen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

IBM, Microsoft, others form post-quantum cryptography coalition

IBM Quantum and Microsoft have formed a coalition to tackle post-quantum cryptography alongside not-for-profit research tank MITRE, U.K.-based cryptography firm PQShield, Google sibling company SandboxAQ,...

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo