Bitcoin analyse: historisch belangrijk punt bereikt, index dollar steeds belangrijker

Mensen met verschillende gezichten. Sommigen met een ietwat nonchalant vertrouwen, anderen kijken gespannen, sommige slaan nu en dan zelfs een kleine angstkreet. Bitcoin balanceert als een koorddanser op het randje van een belangrijke zone. Er vlak onder staan de bulls die hem nu en dan een zetje geven, erboven staan de beren klaar om uit te halen.

Wat gaat er gebeuren? We kijken naar enkele grafieken met de prijs in dollars.

Weg naar beneden

Op het moment van schrijven zien we een ontwikkeling naar beneden. Vanaf eind oktober heeft de prijs zich boven de 20 EMA (paarse lijn) begeven. EMA staat voor Exponential Moving Average; het geeft de prijs weer over een bepaalde tijdsduur (in dit geval 20 dagen). In een mooi golfpatroon vormde de prijs een opwaarts kanaal.

Toen dat kanaal naar ineens naar beneden toe werd verlaten schoot de prijs ook door de 20 EMA heen en kwam even tot stilstand rond de psychologische 60.000 dollar (53.000 euro). Vlak daaronder bevond zich de 50 EMA (blauwe lijn). In de grafiek hieronder is de bitcoin koers in dollars weergegeven en staat elke kaars voor 1 dag.

Zoals ook omschreven in een eerdere analyse zegt Jan Wuestenfeld, een on-chain analist voor CryptoQuant, in een blogpost dat de recente dip van onder de 60.000 dollar-niveaus “gerelateerd leek aan een buitensporige hefboomwerking in het systeem dat wordt weggespoeld. Zolang de on-chain fundamentals niet veranderen door deze prijscorrecties, blijven de vooruitzichten op middellange termijn bullish”.

Maar, momenteel laat deze grafiek eerst een bearish trend zien. De laatste candle mogen we nog niet meerekenen omdat deze dag nog niet is afgesloten, maar het ziet ernaar uit dat de 50 EMA getest gaat worden. Als die ‘vloer’ houdt dan kan de weg omhoog weer opgezocht worden. Zo niet, dan is de onderkant van de rode horizontale zone een nieuwe vloer.

Mocht die ook niet houden dan is de 53.000 dollar (46.750 euro) een belangrijke grens. Dat is namelijk de zone waarop volgens veel handelaren de prijs even een gezonde pas op de plaats had moeten maken na de twee flinke stijgingen die startte eind juli en eind september.

Contouren van falling wedge

Of het zover komt, valt nog te bezien. Ik behoor tot degene die de koorddanser graag ondersteunt en op zoek gaat naar lichtpuntjes. En die vind je op de 1 uur-grafiek. Het is wat prematuur, maar er lijkt zich een falling wedge te vormen. In het verleden zijn deze vaak naar boven toe uitgebroken.

Er is op deze grafiek ook andere interessante prijs-actie te zien: enkele lange wicks aan de onderkant die aantonen dat er voldoende koop-druk is. Ook loopt de 50 EMA (hierboven omschreven) op het 59.140 dollar (52.165 euro) niveau. De reeks rode en groene balken aan de onderkant van de grafiek tonen aan dat het volume is toegenomen; de interesse in de munt neemt dus toe en dat is een bullish signaal.

Steeds meer ogen zijn gericht op de correlatie Dollar-Bitcoin. De dollar is de afgelopen dagen flink gestegen. LMAX Group-valutastrateeg Joel Kruger zei dat “een sterker wordende dollar risicovolle activa het hardst kan raken en dat dit de reden zou kunnen zijn voor de recente terugval in Bitcoin en altcoins.”

Zouden de kopers vandaag de 50 EMA kunnen verdedigen? Zo ja, dan is dan is de koorddanser weer terug op het koord en kan er even ontspannen worden. Zo nee, dan moet er misschien gebruik worden gemaakt van een veiligheidskoord. Morgen weten we meer.

Een hele groene dag gewenst!

The post Bitcoin analyse: historisch belangrijk punt bereikt, index dollar steeds belangrijker appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

a16z snubs crypto, Mango Markets exploiter found guilty and Worldcoin launches blockchain network: Hodler’s Digest, April 14-20

Top Stories This Week Grayscale spot Bitcoin ETF ‘halves’ before BTC halving Major Bitcoin investor Grayscale Investments saw its spot BTC exchange-traded fund (ETF) holdings drop 50%...

4 crypto underdogs that could be ready to shine in the bull run

TLDR The Ethena (ENA) price is predicted to bounce back above $1.50. The Celestia (TIA) token is predicted to rise again and trade above $15. Experts predict that...

Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo?

Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn...

Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg? 

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo