Bitcoin analyse: Fibonacci laat alle toppen zien

Gisteren bespraken we de DMA350, de Day Moving Average over 350 dagen, waar we zagen dat de prijs en de DMA350 een interessante combinatie vormen die bear en bull uit elkaar kan houden. Vandaag gaan we een stapje verder en passen de Fibonacci-reeks toe op de DMA350.

Dit is een model uit 2019 bedacht door Philip Swift en het laat uitermate interessante details zien voor bitcoin, niet alleen waar weerstand en support plaats kan vinden, maar ook waar de toppen komen en hoe hoog. Toegegeven, het is een model. Een berekening. Maar je zult toch verbaasd staan over de precisie tot op de dag van vandaag.

Fibonacci

De Fibonacci-reeks is een serie getallen die vaak een natuurlijk verloop aangeeft. Het komt veel in de natuur voor en wordt ook in veel wiskundige modellen gebruikt. Ook financiële analyses ontkomen er niet aan. De reeks is heel simpel. Start bij 0 en volgt met 1, en verder is nu elk volgend getal de som van de vorige twee. Dit geeft: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, enzovoorts. Gebruiken we nu deze reeks als vermenigvuldigingsfactoren voor de DMA350 dan komt er een hele mooie grafiek uit, zie hieronder.

Even korte toelichting: de Fibonacci-getallen 2, 3, 5, 8, 13, 21 zijn gebruikt om de DMA350-waarden mee te vermenigvuldigen. De oranje lijn is de DMA350. Daarboven liggen de DMA350 x2, x3, x5, x8 en x21. Als je de grafiek verder wilt bestuderen ga dan naar Look Into Bitcoin waar je lijnen aan en uit kan zetten en kan inzoomen. Hoe langer je in de details van deze grafiek duikt hoe meer je zal ontdekken. Bijvoorbeeld dat de Fibonacci-levels van de DMA350 ook als weerstand en support levels werken.

Piekhoogte wordt inzichtelijk

Als we even inzoomen op 2011 t/m 2014 dan zien we dat de piek in 2011 precies valt op de DMA350 x 21. Dit is de bovenste stippellijn, die daarna dan stopt. De volgende top vond plaats op april 2013 en valt op DMA350 x 13. Deze stippellijn wordt nu ook gestopt.

En dan nog de top in december 2013. Deze valt samen met, je raadt het al, DMA350 x 8. Dit zou dus betekenen dat de volgende toppen liggen op achtereenvolgens DMA350 x 5, DMA350 x 3, en DMA350 x 2. Laten we het even controleren.

Alle pieken passen op de Fibonacci-lijnen

Wanneer we de volgende pieken van de bitcoin koers onderzoeken zien we dat de top van december 2017 inderdaad samenvalt met de volgende uit de Fibonacci-reeks: DMA350 x 5. Ook deze stippellijn stopt nu. Dan rest ons nog de meeste recente piek van februari 2021, en deze valt dus echt op de DMA350 x 3 lijn, de paarse lijn.

Wanneer is de volgende piek?

We kunnen gebruik maken van een terugkerend fenomeen: wanneer de DMA111 boven de DMA350x2 uitkomt is de top voor dat moment is bereikt! Zie de grafiek hieronder waar we al deze momenten even voor je aanwijzen.

De blauwe lijn is natuurlijk de prijs, en logaritmisch. De oranje lijn is de DMA350x2 en de rode lijn is de DMA111. De paarse pijltjes geven aan waar de rode lijn de oranje lijn overstijgt. Hier liggen dus ook de pieken van bitcoin. Mocht je het willen weten: 350/Pi = 111, maar dat is voor een andere keer.

Dus waar we op moeten letten volgens dit model is dat wanneer de DMA111 in de toekomst weer de DMA350x2 overstijgt het waarschijnlijk een piek is. Verder leert dit model dat de volgende piek waarschijnlijk als maximum de DMA350x2 heeft. En de piek daarna zal dan wel ter hoogte van de DMA350 zelf liggen.

The post Bitcoin analyse: Fibonacci laat alle toppen zien appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo