Bitcoin analyse: even rust en in november richting 75.000 dollar

Wat een week! Afgelopen woensdag behaalde bitcoin een record van bijna 67.000 dollar, omgerekend 57.500 euro.

Goed nieuws hielp daarbij. De lancering van ’s werelds eerste bitcoin futures ETF is een feit, en ook een groot succes. De ETF van ProShares dreigt zelfs te populair te worden, het limiet van het aantal verkochte contracten per maand is al binnen twee dagen bijna gehaald.

Het lijkt er nu op dat bitcoin even op adem moet komen. Helemaal niet vreemd ook, de cryptocurrency is sinds eind september met bijna 70 procent in waarde toegenomen. Wat verwachten we van de komende dagen?

De grafieken in deze analyse zijn uitgedrukt in Amerikaanse dollar.

Rustige laatste week van oktober

Voordat we vooruit kijken gaan we terug in de tijd. De bitcoin koers van nu doet namelijk denken aan die van vorig jaar.

Ook vorig jaar begon bitcoin in oktober aan een indrukwekkende run. Dat is het groene vlak helemaal links op de grafiek (1). Rond 19.000 dollar bewoog bitcoin een hele tijd zijwaarts, het rode vlak (2).

Het niveau waar bitcoin zijwaarts bewoog is geen toeval. Dit is rond het oude koersrecord van 2017, omgerekend ongeveer 16.600 euro. Zelfs nadat bitcoin een nieuw record bereikte op 30 november, deed de koers het nog even lekker rustig aan. Pas in december vervolgde bitcoin zijn weg omhoog.

Terug naar nu, rechts op de grafiek. Ook dit jaar knalt bitcoin in oktober omhoog (1). En ook bevindt de koers zich rond het oude record (2). Krijgen we een herhaling van vorig jaar, dan neemt bitcoin hier een kort herfstslaapje.

In november weer knallen

De vraag is dan wel: wanneer kunnen we een grote beweging verwachten? Daar kunnen de Bollinger Bands ons misschien bij helpen.

De Bollinger Bands indicator ziet er ingewikkeld uit, maar het principe is simpel. Een koers gaat nooit in één rechte lijn omhoog. Na een grote beweging beweegt de prijs vaak een tijdje zijwaarts, om vervolgens een richting te kiezen.

De Bollinger Bands maakt de beweeglijkheid van de koers visueel. Hoe wijder de band, hoe beweeglijker bitcoin is. En wordt de band nauwer? Dan zit er weinig beweging in de koers.

Juist die momenten zijn interessant om in de gaten te houden. Want na een periode van relatieve rust volgt er dus vaak een grote beweging.

Het grafiekje onder de koersgrafiek geeft aan hoe wijd de Bollinger Bands zijn. Op dit moment wordt de band nauwer, de bewegingen worden kleiner.

Rond de groene zone breekt bitcoin vaak uit, en worden de Bollinger Bands wijder. In dit tempo lijkt het erop dat we pas in november weer vuurwerk kunnen verwachten.

De Bollinger Bands indicator zegt overigens niets over de richting van de koersbeweging. Het blijft dus spannend!

Make or break

Het lijkt erop dat bitcoin in oktober in het oranje vlak blijft bewegen. Dat is tussen 59.000 dollar en 65.000 dollar, respectievelijk 50.600 euro en 55.820 euro.

Breekt bitcoin uit? Dan schetsen we onze scenario’s op basis van twee Fibonacci-niveau’s.

In het positieve scenario schiet de koers naar 75.000 dollar, omgerekend 64.400 euro. Dat komt neer op het bovenste Fibonacci-niveau.

Maar wat als bitcoin aan de onderkant van de oranje zone uitbreekt? Dan kan de koers in het meest negatieve scenario terug naar 43.800 euro. Gezien alle positieve ontwikkelingen lijkt dit niet het meest waarschijnlijke scenario.

The post Bitcoin analyse: even rust en in november richting 75.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo