Bitcoin analyse: een prijs van 36.000 dollar hoeft niet slecht te zijn

Qua bitcoinkoers is er niet veel veranderd ten opzichte van gisteren. De prijs van bitcoin hangt nog steeds rond de 44.000 dollar (39.600 euro), maar toch zijn er enkele dingen af te lezen uit de dominance en de dagelijkse grafiek.

Ascending triangle?

Zoals ik vermeldde in mijn vorige analyse, lijkt het erop alsof bitcoin een ascending triangle aan het maken is. Dit is een positief patroon dat meestal wijst op een prijsstijging voor bitcoin. Dit komt doordat verkopers op eenzelfde plek verkopen – waardoor er gelijke hoogtes ontstaan – terwijl de kopers steeds hoger opkopen (higher lows). Als die lows steeds hoger worden gezet, kunnen de kopers zorgen dat de prijs voorbij de verkoopplek kan bewegen.

BTC/USDT 1D

Echter, de koers zit nu op een belangrijke plek. Mocht dit patroon zich uitspelen als een ascending triangle, dan zijn we nu aangekomen bij de weerstand. Dit is een plek waar investeerders graag wat bitcoin verkopen.

Afwijzing hoeft niet slecht te zijn

Het is daardoor mogelijk dat de koers hier zal afwijzen en terug beweegt naar de trendlijn. Deze zou als support moeten bieden om de ascending triangle te bevestigen. Een prijs van ongeveer 35.000 of 36.000 dollar (31.500 en 32.400 dollar) hoeft in dat geval dus niet heel erg te zijn.

Natuurlijk hoopt het gros dat de prijs hier niet naar beneden gaat en gewoon stand houdt. Op korte termijn een koers van boven de 46.000 dollar (41.400 euro) is uiteraard nog mooier.

In onzekere tijden als dit, is dit scenario is niet ondenkbaar. Gisteren was vrijwel de hele cryptomarkt groen, terwijl het grootste gedeelte van de aandelen in het rood stond. De oorlog lijkt vooralsnog weinig negatieve invloed uit te oefenen op crypto.

Dominantie ook in het groen

We gaan nu kijken naar de bitcoin dominantie. Deze grafiek laat zien welk deel van de cryptomarkt uit bitcoin bestaat. Een stijgende koers en een stijgende dominantie zorgen meestal voor een positieve bitcoin, terwijl altcoins dalen in prijs. Dit is de afgelopen dagen voornamelijk het geval geweest.

Mocht de dominantie verder stijgen, terwijl de markt naar beneden gaat, dan zullen altcoins sterker dalen dan bitcoin. Het is daarom goed om onderstaande grafiek af en toe in de gaten te houden.

BTC.D 1D

Bitcoin biedt tot nu toe een veilige thuishaven voor fondsen die normaal in prijs waren gezakt. Ondanks de oorlog, is het opmerkelijk hoe sterk bitcoin zich houdt. Wie er precies voor deze prijsstijgingen zorgt, is niet met zekerheid te zeggen. Maar dat de decentrale oplossing in deze onzekere tijden meer gewild is dan aandelen, is een feit.

All Dutch and English crypto news!

Dollar Cost Averaging or Lump-sum: Which Bitcoin strategy works best regardless of price?

Bitcoin (BTC) has declined by more than 55% six months after it reached its record high of $69,000 in November 2021. The massive drop has left...

Cointelegraph Store: Introducing Bitcoin Pizza Day merch for crypto OGs

Twelve years ago today, on May 22, 2010, programmer and early Bitcoin (BTC) miner Laszlo Hanyecz made history when he traded 10,000 BTC for two...

Terra’s meltdown highlights benefits of CEX risk-management systems

The collapse of Terra's ecosystem - namely, native coin LUNA and algorithmic stablecoin TerraUSD (UST) - rocked the wider blockchain and cryptocurrency ecosystem. Not only...

6 Questions for Sonali Giovino of Defiyield

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo