Bitcoin analyse: dit patroon kan zorgen voor verdere daling

Bitcoin lijkt elke keer langzaam omhoog te komen, maar duikt daarna weer naar beneden. Op dit moment lijkt bitcoin een head and shoulders te maken, een bearish patroon dat ervoor kan zorgen dat bitcoin nog lager zakt.

Een head and shoulders patroon bestaat uit een hoofd en twee schouders. Op dit moment is de eerste schouder en het hoofd al gemaakt. De vraag is of de tweede shouder dit patroon tot een geheel maakt. Een teken waardoor dit patroon fataal kan worden voor bitcoin, is omdat het volume afneemt sinds de dip van vorig weekend.

Higher high is cruciaal

Een laag volume en een dalende koers betekent niet veel goeds voor de cryptomarkt. Een belangrijke factor die bitcoin kan redden, is om een higher high neer te zetten in plaats van een nieuwe schouder te maken. Het zou goed zijn als het volume hierbij toeneemt.

Als de tweede shoulder gemaakt wordt en de neckline breekt, kan het hard gaan. De neckline fungeert als huidige support, dus er mag  geen candle onder deze lijn sluiten. Bitcoin is erg aan het twijfelen waar de prijs naartoe gaat. Ondanks dat de prijs in grote lijnen higher highs en higher lows maakt, is het nu koffiedik kijken.

Wacht op een bevestiging

De prijs moet dit patroon bevestigen óf een higher high zetten. Dan valt er pas meer te zeggen over de prijsverwachting. Een belangrijk gegeven waardoor deze head and shoulders niet helemaal valide hoeft te zijn, is omdat het patroon zich vormt na een daling. Normaal is een head and shoulders namelijk het allersterkste aan de bovenkant van de trend.

Op dit moment zien we wel een bullish engulfing. Dit is een candle die aan de onderkant van een een trend de vorige rode candle overtreft.  De combinatie van een bullish engulfing en een higher low is een goed teken, maar het vervelende is dat bitcoin juist eventjes omhoog moet om de head and shoulders te bevestigen. Dit kan dus een vals bullish signaal zijn. Speel niet blindelings in op eventuele patronen, maar zorg voor een bevestiging.

The post Bitcoin analyse: dit patroon kan zorgen voor verdere daling appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin halving hype breaks week-long ETFs outflow streak

Five of the 10 approved ETFs recorded positive inflows that overshadowed the GBTC outflows, bringing in a total of $30.4 million to the spot BTC...

Where will Bitcoin’s price be at the next halving in 2028?

Experts say the price of Bitcoin could top $200,000 by 2028 but concerns around network security and miner profitability still loom. News Own this piece of crypto...

Bitcoin mining stocks saw spikes across the board ahead of halving event

Riot Platforms' share price outpaced other mining firms in the last 24 hours of the trading week, coinciding with a new Texas mining facility announcement. News Own...

Bitcoin users spend record $2.4M in fees on halving block

The 2024 halving block has gone down as the most expensive block ever mined in Bitcoin’s history — with users scrambling to inscribe rare assets...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo