Bitcoin analyse: dit patroon kan zorgen voor verdere daling

Bitcoin lijkt elke keer langzaam omhoog te komen, maar duikt daarna weer naar beneden. Op dit moment lijkt bitcoin een head and shoulders te maken, een bearish patroon dat ervoor kan zorgen dat bitcoin nog lager zakt.

Een head and shoulders patroon bestaat uit een hoofd en twee schouders. Op dit moment is de eerste schouder en het hoofd al gemaakt. De vraag is of de tweede shouder dit patroon tot een geheel maakt. Een teken waardoor dit patroon fataal kan worden voor bitcoin, is omdat het volume afneemt sinds de dip van vorig weekend.

Higher high is cruciaal

Een laag volume en een dalende koers betekent niet veel goeds voor de cryptomarkt. Een belangrijke factor die bitcoin kan redden, is om een higher high neer te zetten in plaats van een nieuwe schouder te maken. Het zou goed zijn als het volume hierbij toeneemt.

Als de tweede shoulder gemaakt wordt en de neckline breekt, kan het hard gaan. De neckline fungeert als huidige support, dus er mag  geen candle onder deze lijn sluiten. Bitcoin is erg aan het twijfelen waar de prijs naartoe gaat. Ondanks dat de prijs in grote lijnen higher highs en higher lows maakt, is het nu koffiedik kijken.

Wacht op een bevestiging

De prijs moet dit patroon bevestigen óf een higher high zetten. Dan valt er pas meer te zeggen over de prijsverwachting. Een belangrijk gegeven waardoor deze head and shoulders niet helemaal valide hoeft te zijn, is omdat het patroon zich vormt na een daling. Normaal is een head and shoulders namelijk het allersterkste aan de bovenkant van de trend.

Op dit moment zien we wel een bullish engulfing. Dit is een candle die aan de onderkant van een een trend de vorige rode candle overtreft.  De combinatie van een bullish engulfing en een higher low is een goed teken, maar het vervelende is dat bitcoin juist eventjes omhoog moet om de head and shoulders te bevestigen. Dit kan dus een vals bullish signaal zijn. Speel niet blindelings in op eventuele patronen, maar zorg voor een bevestiging.

The post Bitcoin analyse: dit patroon kan zorgen voor verdere daling appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Uniswap Foundation requests $62.37M to fund ecosytem growth

Uniswap Foundation is requesting for $62.37 million to support growth of the Uniswap ecosytem. An on-chain vote on the foundation's proposal will be taken on Wednesday,...

U.S. lawmakers want SEC to ‘immediately’ approve applications for a Spot Bitcoin ETF

Four House Reps. wrote a letter to SEC Chair Gary Gensler on Wednesday. They dubbed Spot Bitcoin ETF "indistinguishable" from Crypto Futures ETF. Bitcoin is still trading...

Hashkey HK opens AVAX trading with $1M portfolio requirement

Hong Kong crypto exchange Hashkey, the first to receive a retail crypto license in the Special Administrative Region (SAR), will open Avalanche (AVAX) trading on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo