Bitcoin analyse: dit is het begin van nieuwe stijging en ontdekkingsfase

Wel, zo rustig als de maand begon, zo spannend is het momenteel. Afgelopen nacht moest er voor één bitcoin 68.563 dollar betaald worden, oftewel 59.049 euro. Is de ietwat saaie zijwaartse beweging nu doorbroken en is de weg omhoog weer ingezet? Wordt dit een november to remember? Laten we kijken naar wat de indicatoren ons vertellen.

Na een flinke rally omhoog deed de koers van de bitcoin het langer dan 2 weken iets rustiger aan. De horizontale blauwe balk toont het gebied waarin de prijs zich bewoog. Zie grafiek in dollars hieronder, waar elke candle staat voor 4 uur.

Bron: Tradingview

Afgelopen weekend werd het even spannend omdat de prijs weer naar beneden ging, richting de 60.000 dollar (52.000 euro). Maar, de vloer was blijkbaar dik genoeg want vanaf 60.100 dollar besloten vele kopers niet langer te wachten, en ze stapten in. Deze bulls joegen de prijs op en al snel volgde een test aan de bovenkant. Het plafond bood echter geen enkele weerstand.

De ‘saaie’ horizontale kolom werd doorbroken alsmede het niveau van de oude all-time high (van 14 april). Vlak onder all-time-high (van 20 oktober) kwam de prijs even tot rust alvorens een sprong te maken naar de hoogtes waarin de prijs zich nu bevindt. Een nieuwe all-time high is een feit.

Ruimte voor meer

Als we de relative strength index in de grafiek zetten, dan zien we dat die om het moment van schrijven rond de 68 staat. Zie de dag-grafiek hieronder.

Bron: Tradingview

Als de lijn van deze indicator boven de 70 komt (het overbought-gebied) dan wil dat meestal zeggen dat er even pas op de plaats gemaakt moet worden. Niet bij bitcoin; als de prijs erboven komt wordt er vaak nog een tandje bijgezet. Dat ziet er positief uit. Helemaal op de maand-grafiek, want daar wordt net de 74 aangetikt en dat is meestal het moment dat er extra hard gas wordt gegeven. Kijk maar eens naar deze grafiek:

En nu?

Als we iets inzoomen, zie de 1 uur-grafiek hieronder, dan zien we een ontdekkingsreiziger die net is aangekomen op een nieuw eiland. Er wordt even goed rondgekeken en er moet bepaald worden wat er moet gebeuren.

In deze onontdekte gebieden is nog geen geschiedenis om op terug te vallen of obstakels om te overwinnen. Momenteel zijn de grootste steunen en weerstanden de All-time highs-niveaus. Hoewel, laat ik de grens van 70.000 dollar niet vergeten, wat psychologisch toch een enorm sterke weerstand is en waar sommigen hoe dan ook winsten zullen gaan verzilveren.

Kijken we naar beneden, dan zien we als steun eerst de ‘oude’ all-time highs. Als die niet houden, dan kan de Bitcoin terugvallen in de ‘saaie’ kolom waar zich aan de onderkant ook een 0,786 Fibonacci-niveau bevindt. Maar, dan hebben we het al over een daling van 12 procent ten opzichte van nu dus dan zal de euforie plaatsgemaakt moeten hebben voor een neerslachtiger sentiment.

Zichzelf vervullende voorspelling

Over euforie gesproken. In de wereld van crypto wordt veel geroepen en soms is het lastig om eerlijke, informatieve informatie te onderscheiden van meningen. Toch is de algehele tendens rondom crypto -met name Bitcoin, maar steeds meer ook Ethereum- erg positief. De ondertussen wereldberoemde Nederlander die zichzelf PlanB noemt wijst naar zijn ‘stock-to-flow’ (S2F) model en we zien dat de prijs de komende paar weken meer dan 60% zal stijgen. Hoe meer bekendheid, hoe meer mensen erop zullen anticiperen en de prijs zal volgen. Een zeer interessante ontwikkeling.

De afgelopen periode is er veel Bitcoin van de exchanges verdwenen en is er grote hoeveelheid stabiele munten (bijvoorbeeld USDT, BUSD, USDC) de markten opgekomen. Dat is een bullish signaal omdat het aan de ene kant laat zien dat men Bitcoins niet wil verkopen terwijl er aan de andere kant met dollars crypto’s gekocht kunnen worden.
Is dit het teken voor een versnelling omhoog? Of is het loos alarm en laat de bitcoin zijn onvoorspelbare kant weer zien?

Wordt het een no-go-vember of toch een november to remember. We weten het over precies drie weken.

Onderstaande grafiek gaat ook veel rond op Twitter. Mocht je nu al snappen wat hier afgebeeld is, dan heb je veel opgestoken van onze technische analyses. Zo niet, we komen hier deze week op terug.

The post Bitcoin analyse: dit is het begin van nieuwe stijging en ontdekkingsfase appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo