Bitcoin analyse: deze 3 gegevens kunnen Bitcoin boven de 30.000 dollar brengen

Bitcoin staat er neutraal bij en heeft nog geen duidelijke richting gekozen. Als we de ‘bears’ moeten geloven, is de 25.000 dollar onvermijdelijk en kunnen we dus meer rode candles verwachten. Daarentegen beweren de ‘bulls’ dat Bitcoin absoluut boven de 30.000 dollar hoort en het slechts een kwestie van tijd is voordat het daar verhandelt wordt.

Hoewel ik niet met zekerheid een van de scenario’s gelijk kan geven, zie ik wel dat een aantal gegevens suggereren dat het sentiment mogelijk kan omslaan. In deze analyse bespreek ik dat er nog steeds een reële mogelijkheid is van verdere opwaartse beweging, zij het onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden behandel ik in deze analyse.

Bitcoin moet boven deze trendlijn komen

Vandaag bespreken we de voorwaarden in oplopende volgorde van tijdframes, te beginnen met de 4-uursgrafiek. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat er nog werk aan de winkel is voor de grootste cryptomunt …

De koers is naar beneden uit het hoofd-en-schouderspatroon gezakt, wat erg bearish is en zou kunnen betekenen dat de koers zelfs helemaal naar de 24.000 dollar kan dalen. Maar er is nog hoop! Als de koers erin slaagt om boven de zwarte trendlijn uit te komen, dan wordt het patroon ongeldig verklaard en kunnen we meer groene candles verwachten. Dit is de eerste voorwaarde voor een stijging.

Boven de 200 Week SMA is bullish

We maken nu een flinke sprong van de 4-uurs grafiek naar de weekgrafiek, waar elke candle een periode van een week vertegenwoordigt. Op deze grafiek pakken we een belangrijke indicator erbij die in het verleden zowel als weerstand als ondersteuning heeft gefunctioneerd.

Je kunt gerust stellen dat we te maken hebben met een van de belangrijkste indicatoren hier: de 200 Week SMA. Een indicator die de afgelopen 200 weekkoersen bij elkaar optelt en het gemiddelde neemt. Hierdoor ontstaat een lijn die ook in de aandelenmarkt een zeer nauwlettend gevolgde indicator is die een duidelijk beeld geeft van de macro koerspositie.

Zoals je kunt zien op de bovenstaande grafiek, bevindt de Bitcoin koers zich boven de indicator en heeft het de afgelopen weekcandle boven dit niveau afgesloten. Dit is een zeer bullish signaal, wat erop wijst dat er mogelijk nog meer groene candles de grafiek kunnen vullen. Er is echter één belangrijke voorwaarde: de koers moet boven deze lijn blijven. Als het deze ondersteuning verliest, hebben we een probleem.

Last but not least: de maandelijkse sluiting van S&P 500

Tot dusver hebben we ons gericht op de Bitcoin-grafiek, en dat is begrijpelijk omdat dit een Bitcoin analyse is. Toch kunnen we niet ontkennen dat Bitcoin ook correlaties kent. Een van de bekendste correlaties is die met de S&P 500, de aandelenindex van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven.

De koers van deze index bevindt zich op een cruciaal punt. Op de maandelijkse grafiek is duidelijk te zien dat de koers grote moeite heeft om boven een belangrijke indicator uit te stijgen: de 20 Month SMA. Een indicator die het gemiddelde berekent van de afgelopen 20 maandkoersen.

Over 8 dagen sluit de maandelijkse candle. Als deze boven de genoemde indicator sluit, zou dit enorm positief zijn voor de koers van deze index. Dit heeft ook indirect een positief effect op Bitcoin vanwege de correlatie. Het is dus van groot belang om de afsluiting nauwlettend in de gaten te houden.

Conclusie

Ik sluit zeker niet uit dat de koers vanaf hier kan stijgen. In feite verwacht ik zelfs dat Bitcoin binnenkort weer de 30.000 dollar bereikt. Dit hangt echter wel grotendeels af van de genoemde voorwaarden. Het is belangrijk om deze gegevens goed in de gaten te houden, zodat we een beter idee krijgen van een eventuele toekomstige beweging.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo