Bitcoin analyse: december sluit dieprood af met -28 procent

Omdat waarschijnlijk de meesten met hun handen in het oliebollenbeslag zitten, hierbij een korte update van de koers van Bitcoin.

Toch geen kerstrally

Net voor kerst leek het er even op dat een kerstrally ingezet ging worden. Zie hieronder de grafiek waarin elke candle staat voor 4 uur. De neerwaartse trend met steeds lagere pieken (blauwe lijn) werd doorbroken met een mooie groen kaars richting de 52.000 dollar (groene lijn). Er is twee keer een poging gedaan om deze grens te veroveren, maar de bitcoin beren lieten wederom zien dat een winterslaap er voorlopig niet inzit; de grens wordt flink verdedigd.

De prijs is weer aan de onderkant van de zone terechtgekomen, maar nog net aan de bovenkant van de blauwe lijn. Waar de prijs deze lijn raakte is een doji ontstaan; een candle zonder (of kleine) body met aan de boven- en onderkant een stokje. Het geeft ‘twijfel’ aan. De twijfel is kenmerkend voor dit gebied, en momenteel voor de gehele (crypto)markt. De twee middelste oranje lijnen geven weerstanden aan.

Tijd voor fibonacci

In de grafiek waarin elke candle staat voor één uur zien we dat de lijnen zoals hierboven getekend overeenkomen met de fibonacci retracement tool, getekend van de piek op 27 december tot het dal van afgelopen nacht.

Met één hand in de beslagkom en de andere hand op mijn scherm kunnen we deze cirkels in de gaten houden. De kans dat de groene cirkels op korte termijn bereikt worden is redelijk groot omdat de RSI momenteel oploopt. Een écht positief signaal wordt pas afgegeven als de 52.000 dollar op overtuigende manier wordt doorbroken.

Als de rode cirkels doorkruist worden, dan blijft het sentiment negatief en kan de prijs zelfs terugvallen naar de 42.000 dollar.

Dat zou een maandafsluiting betekenen van ongeveer min 28 procent. Het sentiment zal dan ronduit negatief zijn, je leest dan overal dat het voorbij is… oftewel; één grote malaise.

Wat een jaar

Dan is het leuk om even uit te zoomen naar de grafiek waar elke candle voor een maand staat.

Mocht de prijs dit jaar sluiten op 42.000 dollar, dan zou dat dit jaar een winst van ongeveer 52 procent opleveren. Het gezegde: ‘When in doubt, zoom out’ zou voor velen momenteel een goed advies zijn. Zo kan men zich met een gerust hart concentreren op het frituurvet, de oliebollen en elkaar.

The post Bitcoin analyse: december sluit dieprood af met -28 procent appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo