Bitcoin analyse: december sluit dieprood af met -28 procent

Omdat waarschijnlijk de meesten met hun handen in het oliebollenbeslag zitten, hierbij een korte update van de koers van Bitcoin.

Toch geen kerstrally

Net voor kerst leek het er even op dat een kerstrally ingezet ging worden. Zie hieronder de grafiek waarin elke candle staat voor 4 uur. De neerwaartse trend met steeds lagere pieken (blauwe lijn) werd doorbroken met een mooie groen kaars richting de 52.000 dollar (groene lijn). Er is twee keer een poging gedaan om deze grens te veroveren, maar de bitcoin beren lieten wederom zien dat een winterslaap er voorlopig niet inzit; de grens wordt flink verdedigd.

De prijs is weer aan de onderkant van de zone terechtgekomen, maar nog net aan de bovenkant van de blauwe lijn. Waar de prijs deze lijn raakte is een doji ontstaan; een candle zonder (of kleine) body met aan de boven- en onderkant een stokje. Het geeft ‘twijfel’ aan. De twijfel is kenmerkend voor dit gebied, en momenteel voor de gehele (crypto)markt. De twee middelste oranje lijnen geven weerstanden aan.

Tijd voor fibonacci

In de grafiek waarin elke candle staat voor één uur zien we dat de lijnen zoals hierboven getekend overeenkomen met de fibonacci retracement tool, getekend van de piek op 27 december tot het dal van afgelopen nacht.

Met één hand in de beslagkom en de andere hand op mijn scherm kunnen we deze cirkels in de gaten houden. De kans dat de groene cirkels op korte termijn bereikt worden is redelijk groot omdat de RSI momenteel oploopt. Een écht positief signaal wordt pas afgegeven als de 52.000 dollar op overtuigende manier wordt doorbroken.

Als de rode cirkels doorkruist worden, dan blijft het sentiment negatief en kan de prijs zelfs terugvallen naar de 42.000 dollar.

Dat zou een maandafsluiting betekenen van ongeveer min 28 procent. Het sentiment zal dan ronduit negatief zijn, je leest dan overal dat het voorbij is… oftewel; één grote malaise.

Wat een jaar

Dan is het leuk om even uit te zoomen naar de grafiek waar elke candle voor een maand staat.

Mocht de prijs dit jaar sluiten op 42.000 dollar, dan zou dat dit jaar een winst van ongeveer 52 procent opleveren. Het gezegde: ‘When in doubt, zoom out’ zou voor velen momenteel een goed advies zijn. Zo kan men zich met een gerust hart concentreren op het frituurvet, de oliebollen en elkaar.

The post Bitcoin analyse: december sluit dieprood af met -28 procent appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin ETF’s zijn volledig terug met $100,8 miljoen aan instroom

Na twee opeenvolgende dagen van forse uitstroom hebben Bitcoin ETF’s op 12 juni een opmerkelijke ommekeer laten zien. Met een instroom van $100,8 miljoen werd...

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo