Bitcoin analyse: belangrijk kanaal kan op korte termijn zorgen voor stijging

Heb je wel eens een strandhuisje gehuurd? Moet je eens doen. Jezelf even helemaal overgeven aan de elementen. Is het warm, dan duik je de zee in. Stevige bries? Dan kitesurfen. Is het koud en miezerig, dan maak je het binnen gezellig. En daar bevinden we ons nu met de bitcoin ook. We doen even geen gekke dingen en kijken af en toe door het raam naar buiten om te kijken of de zon al doorkomt.

Positieve signalen

Het is ook niet heel slecht. Af en toe zien we positieve signalen en daarna dipt het weer even. De zonnestralen zijn te zien als we de fibonacci retracement tool gebruiken in onderstaande grafiek. Elke candle staat voor 1 dag en de prijs is in euro’s.

Op een relatief korte termijn (24.832 – 44.565 euro) zien we een flink aantal testen van het 50% niveau, dit kan betekenen dat deze ondergrond stevig is. Dit wordt gemarkeerd door de paarse cirkel en de enorme zwarte pijl.

Op de lijn van 34.700 euro ligt ook het 61,8% niveau van een Fibonacci reeks die op langere termijn (3.313-54.216 euro) ingetekend is. Dat geeft nog meer vertrouwen dat dit een stevig supportzone is.

Mocht deze breken, dan is er nog meer support. Net onder deze lijn ligt al maanden een vangnet. De 33.700 euro-lijn heeft al meerdere malen bewezen dat daar niet doorheen te breken is.

Bron: Tradingview

Is de vloer van staal of karton?

Maar, de zomer is voorbij en de herfst komt eraan. Geldt dat ook voor de bitcoin koers? Ondertussen zitten we al enige tijd in een neerwaartse trend. Langzaam kruipt de prijs richting de levels van de vloeren waarvan het leek of ze van staal waren. Wat nou als ze van karton blijken te zijn? En het gaat regenen?

Wat er dan gebeurt zullen we zien als de prijs daalt tot 34.700 euro. Of dat gebeurt, valt nog te bezien, maar dat is het niveau van de 2 reeksen die hierboven zijn beschreven. De kans is groot dat daar veel op gehandeld wordt, dus over wat voor vloeren hebben we het hier? Sluit de dag-candle erboven: staal. Sluit de prijs eronder: karton.

Bron: Tradingview

Een bullish signaal

Hee, maar wat is dat? Er is ondertussen een falling wedge verschenen. Hiermee wordt een neerwaarts kanaal bedoeld. Bij dit patroon is de kans op een bullish sentiment groter dan een bearish. Op de 15 minuten-chart hieronder zien we ondertussen hogere dalen en hogere pieken. De prijs heeft de bovenkant van het neerwaartse kanaal vanochtend getest. Schiet de prijs er doorheen, dan laten we de vloeren voor wat ze zijn en kijken we weer omhoog. Weg wolken, weg herfst! Dat kan betekenen dat de zomer nog lang niet voorbij is.

Deze technische analyse is gemaakt door Maurice de Graaf, onze nieuwe analist.

The post Bitcoin analyse: belangrijk kanaal kan op korte termijn zorgen voor stijging appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo