Bitcoin analyse: alle ogen op 30.000 dollar, maar waarom?

Het wordt spannend: bitcoin beweegt al zo lang zijwaarts dat de cryptocurrency binnenkort wel een richting op moet kiezen. Cruciaal daarbij is 30.000 dollar. Maar waarom is die prijs zo belangrijk?

Laatste springplank op weg naar de top

Willen we onze champagneflessen weer ontkurken, dan moet bitcoin 30.000 dollar (25.422 euro) zien te verdedigen. De reeks van Fibonacci is één van de redenen waarom deze prijs zo belangrijk is.

Fibonacci was een Italiaanse wiskundige, die rond het jaar 1200 een reeks getallen beschreef. Deze reeks wordt overal in gebruikt, van film en fotografie tot aan technische analyse.

Het idee is dat de lijnen van Fibonacci dan dienen als weerstanden en ondersteuning voor de koers. En misschien is het self-fulfilling prophecy, maar in veel gevallen hebben de Fibonacci-lijnen hun dienst bewezen.

Je kijkt hieronder naar de daggrafiek vanaf eind 2017. We trekken een lijn van de top van 2017 tot aan de bodem van 2018. Dit zijn de twee grijze lijnen op de grafiek, en staan voor 1 (top) en 0 (bodem). De blauwe lijn is 1.618, dit komt overeen met een van de getallen van Fibonacci.

Die blauwe lijn bevindt zich rond 30.000 dollar (25.422 euro), en kan een belangrijke ondersteuning zijn. Sterker nog, het kan een springplank vormen op weg naar nieuwe hoogtepunten. Maar wat zal het gaan worden? Kwantitatief analist PlanB gelooft in ieder geval dat de top nog niet bereikt is, en dat bitcoin in augustus niet onder 47.000 dollar (39.780 euro) komt.

My on-chain data (color overlay in the chart below) tells me this bull is not over and 64K was not the top. That is in line with s2f(x) model. Also my floor indicator (not based on s2f) says we will not go below 47k Aug close. pic.twitter.com/K6Hfjdp26x

— PlanB (@100trillionUSD) July 2, 2021

Ook in het verleden

De blauwe lijn op 1.618 klinkt volledig willekeurig, maar is dat niet. Ook in het verleden stond Fibonacci zijn mannetje. Bijvoorbeeld in begin 2017, toen de koers nog één keer de blauwe lijn testte voordat het zijn weg omhoog vervolgde. 

En ook als we dieper in het verleden duiken komen we Fibonacci weer tegen. In 2013 diende de blauwe lijn voor het eerst als springplank naar de top.

Januari als maatstaf

Bitcoin zweeft nu boven 30.000 dollar (25.422 euro), net boven de koers van begin januari. Deze jaar open-prijs kan een belangrijke steun vormen.

Ook in 2016, 2017, 2019 en 2020 was de beginprijs in januari enkele maanden later een sterke steun als tussenpauze voor de weg omhoog. Dat zie je op de weekgrafiek hieronder. Vindt bitcoin rond de huidige prijs steun? Dan is dat dus alleen maar een positief teken!

Ronde getallen

Tot slot vormen ronde getallen vaak sterke psychologische weerstanden en ondersteuningen voor traders. Als je bijvoorbeeld een automatische order wil inschieten, dan zal je dat eerder doen op 30.000 dollar dan willekeurig op 32.343 dollar. Dat zie je ook terug wanneer je op de daggrafiek kijkt, elk rond getal is een sterke weerstand of ondersteuning. Voorlopig danst bitcoin nog tussen 30.000 dollar en 40.000 dollar.

Ook interessant om in de gaten te houden is de de groene, stijgende trendlijn. Na de coronacrash van maart 2020 heeft bitcoin zich sterk hersteld, sindsdien bevindt de koers zich in een stijgende lijn. Op dit moment is de prijs erg dichtbij de trendlijn. Stuitert de koers vanaf hier omhoog? Dan is een snelle beweging naar 40.000 dollar (33.850 euro).

Breekt de prijs aan de onderkant uit, dan ligt 20.000 dollar (16.924 euro) voor de hand. Zoals je gisteren in onze analyse las, is dat een belangrijk niveau. Het is namelijk het oude koersrecord van 2017.

The post Bitcoin analyse: alle ogen op 30.000 dollar, maar waarom? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Kresus teams up with Collectibles.com as preferred crypto wallet partner

Collectibles.com is gearing up for its much-anticipated launch. Collectibles.com is a Web3 collectibles marketplace that allows collectors to buy, sell, and trade assets. Kresus Collectibles.com partnership makes...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo