Bitcoin analyse: 86.000 dollar in november mogelijk

Komt er een ‘double pump’ zoals veel analisten verwachten? Dan is dit het moment om uit te breken voor bitcoin. Precies acht jaar geleden, op 3 november 2013, schoot de bitcoin koers door de toenmalige all-time high. En vanaf daar ging het hard. Binnen een maand steeg de prijs met ruim 480% om een toppunt van meer dan 1.000 dollar (863 euro) te bereiken.

Op de grafiek hierboven zie je dat de omstandigheden van nu erg lijken op die van 2013. Bitcoin bereikte eerder dit jaar een top, dook naar beneden in de zomer, en bevindt zich sinds september weer in een stijgende trend. Nu bevinden we ons rond het niveau van het vorige koersrecord in mei. Lukt het bitcoin om definitief uit te breken?

Grote beweging is coming

‘It’s quiet.. Too quiet.’, zegt de held in een oude actiefilm wel eens, vlak voordat er overal explosies klinken. Dat gevoel krijg je ook als je naar de bitcoin-grafiek kijkt. Een indicator die dat meer concreet maakt is de Bollinger Bands, de band die je rondom de koers ziet. Hoe smaller de band, des te minder de koers beweegt. En dat is vaak een voorbode voor een grote beweging.

De lijn onder de indicator geeft de breedte van de band aan. De band is nu net zo smal als oktober vorig jaar, net voor de grote koersbeweging omhoog richting het toenmalige koersrecord. Kunnen we nu nog zo’n beweging omhoog verwachten? Deze indicator zegt helaas niets over de richting van de volgende beweging, dus laten we verder kijken.

Bitcoin vast in een kanaal

Je kijkt hieronder naar de daggrafiek vanaf april. Sinds eind juli beweegt de koers in een kanaal. Dat betekent dat bitcoin tussen de twee stijgende trendlijnen handelt. Nu wordt het spannend. De koers beweegt tussen de twee blauwe lijnen, grofweg in het gebied van het vorige koersrecord in mei.

Lukt het bitcoin om hieruit te breken? Dan kan de koers naar de bovenkant van het kanaal, rond 74.000 dollar. Omgerekend gaat het dan om ongeveer 64.000 euro. Maar als bitcoin door de blauwe ondergrens en de middelijn van het kanaal breekt, richten we onze ogen op 51.000 dollar. Dat is omgerekend 44.000 euro, en de onderkant van het kanaal.

Of knalt bitcoin door?

Op de daggrafiek zien we ook iets anders, namelijk een bull flag. Haalt bitcoin het koersdoel van deze vlag, dan wordt november een feestmaand. In dat geval kan je namelijk een koers van meer dan 86.000 dollar verwachten. Of omgerekend 74.000 euro.


Hoe herken je een bull flag?

1. Eerst vormt zich een stevige stijging. Dit is de mast van de vlag.
2. Daarna beweegt bitcoin tussen twee trendlijnen omlaag. Dit is de vlag.
3. Breekt bitcoin uit? Dan is het koersdoel zo groot als de mast. In dit geval is 74.000 euro een mogelijkheid.

Of het ook zo gaat lopen? Houd de bitcoin koers in de gaten!

The post Bitcoin analyse: 86.000 dollar in november mogelijk appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo