Bitcoin analyse: 86.000 dollar in november mogelijk

Komt er een ‘double pump’ zoals veel analisten verwachten? Dan is dit het moment om uit te breken voor bitcoin. Precies acht jaar geleden, op 3 november 2013, schoot de bitcoin koers door de toenmalige all-time high. En vanaf daar ging het hard. Binnen een maand steeg de prijs met ruim 480% om een toppunt van meer dan 1.000 dollar (863 euro) te bereiken.

Op de grafiek hierboven zie je dat de omstandigheden van nu erg lijken op die van 2013. Bitcoin bereikte eerder dit jaar een top, dook naar beneden in de zomer, en bevindt zich sinds september weer in een stijgende trend. Nu bevinden we ons rond het niveau van het vorige koersrecord in mei. Lukt het bitcoin om definitief uit te breken?

Grote beweging is coming

‘It’s quiet.. Too quiet.’, zegt de held in een oude actiefilm wel eens, vlak voordat er overal explosies klinken. Dat gevoel krijg je ook als je naar de bitcoin-grafiek kijkt. Een indicator die dat meer concreet maakt is de Bollinger Bands, de band die je rondom de koers ziet. Hoe smaller de band, des te minder de koers beweegt. En dat is vaak een voorbode voor een grote beweging.

De lijn onder de indicator geeft de breedte van de band aan. De band is nu net zo smal als oktober vorig jaar, net voor de grote koersbeweging omhoog richting het toenmalige koersrecord. Kunnen we nu nog zo’n beweging omhoog verwachten? Deze indicator zegt helaas niets over de richting van de volgende beweging, dus laten we verder kijken.

Bitcoin vast in een kanaal

Je kijkt hieronder naar de daggrafiek vanaf april. Sinds eind juli beweegt de koers in een kanaal. Dat betekent dat bitcoin tussen de twee stijgende trendlijnen handelt. Nu wordt het spannend. De koers beweegt tussen de twee blauwe lijnen, grofweg in het gebied van het vorige koersrecord in mei.

Lukt het bitcoin om hieruit te breken? Dan kan de koers naar de bovenkant van het kanaal, rond 74.000 dollar. Omgerekend gaat het dan om ongeveer 64.000 euro. Maar als bitcoin door de blauwe ondergrens en de middelijn van het kanaal breekt, richten we onze ogen op 51.000 dollar. Dat is omgerekend 44.000 euro, en de onderkant van het kanaal.

Of knalt bitcoin door?

Op de daggrafiek zien we ook iets anders, namelijk een bull flag. Haalt bitcoin het koersdoel van deze vlag, dan wordt november een feestmaand. In dat geval kan je namelijk een koers van meer dan 86.000 dollar verwachten. Of omgerekend 74.000 euro.


Hoe herken je een bull flag?

1. Eerst vormt zich een stevige stijging. Dit is de mast van de vlag.
2. Daarna beweegt bitcoin tussen twee trendlijnen omlaag. Dit is de vlag.
3. Breekt bitcoin uit? Dan is het koersdoel zo groot als de mast. In dit geval is 74.000 euro een mogelijkheid.

Of het ook zo gaat lopen? Houd de bitcoin koers in de gaten!

The post Bitcoin analyse: 86.000 dollar in november mogelijk appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo