Bitcoin all time high: ‘geef het vier maanden’

Tijd voor de glazen bol van Kevin Svenson. Deze analist denkt te weten wanneer de Bitcoin koers een nieuwe all time high gaat halen. De YouTuber denkt dat het ongeveer vier maanden zal duren voordat BTC zijn koersrecord zal breken. Waar is dit op gebaseerd?

Correlatie tussen aandelen en Bitcoin

De focus van Svenson in zijn laatste analyse ligt op het verband tussen de S&P 500-index en de koersbewegingen van Bitcoin. De S&P 500, een benchmarkindex die 500 van de grootste Amerikaanse bedrijven vertegenwoordigt, is historisch gezien een voorloper geweest voor de belangrijkste mijlpalen van Bitcoin.

Svenson vindt dit patroon vooral tijdens de periodes na de halvings van Bitcoin belangijk. Deze halvings zijn belangrijke gebeurtenissen voor Bitcoin, hierbij worden de beloning voor het minen van nieuwe blokken gehalveerd. Je zou kunnen stellen dat de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gegenereerd effectief wordt verlaagd. Het aanbod wordt hierdoor lager en bij een gelijke vraag, betekent dat vaak een stijgende koers.

Voorbeelden in 2016 en 2020

De analist zoomt in op 2016, toen de tweede halving plaatsvond. Hij wijst erop dat kort nadat de S&P 500-index naar nieuwe hoogten klom, Bitcoin dit voorbeeld volgde en ongeveer zeven maanden later een nieuw record ooit bereikte.

Een soortgelijk patroon ontvouwde zich tijdens de derde halving in 2020, waardoor het idee werd versterkt dat bewegingen op de aandelenmarkt een voorbode kunnen zijn van een stijgende Bitcoin koers.

De S&P 500 staat op dit moment dicht bij zijn hoogste punt ooit van 4.796 punten. Bitcoin daarentegen blijft achter, nog steeds 40% onder zijn hoogste punt ooit. Svenson interpreteert deze signalen als indicatief voor een aanstaande stijging voor Bitcoin.

All time high over vier tot zes maanden

Op basis van historische patronen suggereert hij dat Bitcoin waarschijnlijk ongeveer vier tot zes maanden verwijderd is van het bereiken van een nieuwe recordhoogte, ervan uitgaande dat de S&P 500 zijn record breekt.

All Dutch and English crypto news!

LTO Network makes their Layer-1 blockchain available for the fight against counterfeit goods

Amsterdam, Netherlands, February 29th, 2024, Chainwire Scantrust and LTO Network Partnering for Secure, Transparent items. Scantrust’s innovative Secure QR codes, a well-known and proven tool against counterfeiting,...

Roll1ng Thund3rz Unveils Web3War® v3.0: Pioneering the Future of Gaming with Skill2Earn Dynamics

Singapore, Singapore, February 29th, 2024, Chainwire In a monumental leap forward for the gaming industry, Roll1ng Thund3rz (RTz), the pioneering Web3 gaming company, proudly announces the...

Crypto.com teams up with BTG Pactual for BTG Dol stablecoin listing

Crypto.com partners with BTG Pactual to list BTG Dol stablecoin in Latam. The collaboration aims to bridge traditional banking with the crypto market. BTG Dol is to...

Is het nu tijd voor memecoins? Dogecoin (DOGE) schiet omhoog

Dogecoin (DOGE) heeft een opmerkelijke waardestijging doorgemaakt, met een indrukwekkende toename van 29% in de afgelopen 24 uur. Momenteel handelend op €0,11, plaatst deze stijging...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo