Bitcoin: 60.000 dollar de top? Volgens deze analist is het juist de bodem

Het gaat goed met bitcoin, de cryptocurrency tikte afgelopen vrijdag zelfs 60.000 dollar (51.760 euro) aan. Is dat de top? Volgens de populaire analist ‘TechDev’ niet. Hij stelt zelfs dat deze prijs de bodem gaat worden van de volgende cyclus. Hij maakt daarbij gebruik van de reeks van Fibonacci.

Dit is de volgende bodem

“Ik weet dat niemand omkijkt naar het grote plaatje (macro) tijdens een pump. Maar de laatste twee cyclussen zagen een bodem in het 1.486-1.618 Fibonacci-gebied,” zegt TechDev op 14 oktober.

De grafiek hieronder is een bewerking van de grafiek van TechDev, uitgedrukt in dollars. Klik op de afbeelding om deze te vergroten: 

In 2013 raakte bitcoin de bodem rond 170 dollar (146 euro), in 2018 rond 3.200 dollar (2.800 euro). Beide bodems kwamen in de buurt van de twee Fibonacci-lijnen.

Trek je een lijn van de top van 2017 tot aan de bodem van 2018? Dan ligt de rode Fibonacci-lijn nu op 47.000 dollar (40.535 euro), en de blauwe lijn rond 60.000 dollar (51.760 euro). Analist TechDev verwacht dat dit de volgende bodem gaat worden als bitcoin weer gaat dalen.

Bitcoin naar 285.000 dollar?

Volgens dezelfde analist heeft de bitcoin koers van nu veel gelijkenissen met de prijs van goud in de jaren ’70. Dat decennium klinkt willekeurig, maar is dat niet. Sinds de jaren ’70 is het mogelijk om te handelen in futures in goud. Dat zorgde ervoor dat de prijs van goud steeg tot nieuwe hoogtepunten.

Net zoals goud kan ook bitcoin binnenkort een nieuw beleggingsproduct verwachten. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat namelijk op het punt om goedkeuring te verlenen aan een aantal bitcoin futures ETF’s. Volgens analisten kan dat zorgen voor hernieuwde interesse in bitcoin onder institutionele investeerders.

Blijft bitcoin hetzelfde pad als goud in de jaren ’70 volgen? Dan kan de koers dit jaar nog naar 285.000 dollar, of omgerekend 245.650 euro.

The post Bitcoin: 60.000 dollar de top? Volgens deze analist is het juist de bodem appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo