Biotech Spinesmith holdings koopt bitcoin, minder dan Tesla en MicroStrategy

Er is weer een bedrijf aangesloten in de groeiende rij met bedrijven die bitcoin op de balans hebben om zichzelf te beschermen tegen inflatie. Ditmaal gaat het met Spinesmith om een Amerikaanse biotech die momenteel ongeveer 12,5 miljoen euro aan omzet per jaar genereert. Geen gigantische partij dus, maar het blijft interessant om te zien dat steeds meer bedrijven bitcoin zien als een manier om hun kapitaal te beschermen.

Behalve bescherming tegen inflatie, ziet Spinesmith bitcoin ook als een manier om de macht over hun eigen kapitaal terug te pakken van de banken. Spinesmith wil de baas over hun eigen vermogen blijven en niet om toestemming hoeven vragen aan de bank om een project te starten, aldus een vertegenwoordiger tegenover Bitcoin Magazine.

Meer dan één bitcoin, maar minder dan Tesla en MicroStrategy

Als antwoord op de vraag hoeveel bitcoin Spinesmith momenteel op de balans heeft kwam oprichter Kevin Dunworth met het cryptische antwoord: “Het bedrijf heeft meer dan één bitcoin, maar minder dan Tesla en MicroStrategy.” Waarmee we nog precies niets weten over de hoeveelheid bitcoin die het bedrijf in bezit heeft.

Daarbij wist Dunworth aan Bitcoin Magazine te melden dat het bedrijf blij is met hoe het proces tot nu toe is verlopen en dat ze van plan zijn om ieder kwartaal extra bitcoin te kopen. Als kers op de taart is het bedrijf ook bezig om te onderzoeken of het mogelijk is om hun werknemers in bitcoin te betalen en werkt het momenteel aan de financiële infrastructuur om dat mogelijk te maken.

Spinesmith is van plan om de bitcoin voor de lange termijn vast te houden. Een financiële zet die door velen wellicht als risicovol bestempeld wordt, maar de potentie heeft om de toekomst van het bedrijf voor lange tijd veilig te stellen. Uiteraard hangt alles af van de prestaties van bitcoin, maar als we de afgelopen twaalf jaar als graadmeter voor de toekomst mogen nemen, dan zit dat wel goed.

Samenwerking met Unchained Capital voor beheer bitcoin

Spinesmith werkt naar verluidt samen met de heren en dames van Unchained Capital om hun vers vergaarde bitcoinvermogen te bewaren. Althans, als we de bron van Bitcoin Magazine mogen geloven die beweert dat het bedrijf heeft samengewerkt met Parker Lewis van Unchained Capital om hun multi-signature oplossing in te richten.

Dunworth liet tegenover Bitcoin Magazine weten dat Spinesmith voor Unchained Capital heeft gekozen omdat het graag andere bedrijven in de regio van Austin Texas in de Verenigde Staten ondersteund. Daarnaast is de keuze voor Unchained Capital een logische omdat een multi-signature oplossing goed werkt voor het opslaan van de vermogens van bedrijven.

De switch van Spinesmith van Amerikaanse dollars naar bitcoin is de volgende overwinning in de geschiedenis van de moeder aller cryptocurrency’s die met de dag mooier wordt. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om in ieder geval een deel van hun spaarpot in bitcoin te bewaren om hun vermogen te beschermen tegen inflatie en het eventuele falen van het conventionele financiële systeem.

The post Biotech Spinesmith holdings koopt bitcoin, minder dan Tesla en MicroStrategy appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

12 crypto experts’ tips for companies working with tokenized assets

For many consumers, dealing with certain industries - including finance and real estate - is a frustrating experience due to the vast amount of paperwork...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo