Binnenkort gaat Bakkt, crypto finserv-firma, openbaar handelen op de New York Stock Exchange

Bakkt Holdings heeft aangekondigd dat het vanaf 18 oktober een beursgenoteerd bedrijf op de New York Stock Exchange zal worden. Het is de afdeling voor het beheer van digitale activa van Intercontinental Exchange (ICE). Bakkt is gaan fuseren met VPC Impact Acquisition Holdings, een in Chicago gevestigd speciaal overnamebedrijf. En als resultaat hiervan is de openbare notering gekomen.

Een aandeelhoudersvergadering over de fusie zag ongeveer 85,1% goedkeuring voor de bedrijfscombinatie, volgens een officiële verklaring. Naar verwachting zullen de gewone aandelen en warrants van klasse A van het gecombineerde bedrijf, bij sluiting, beginnen te handelen op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de ticker symbolen ‘BKKT’ en ‘BKKT WS’ respectievelijk.

Voor Bakkt leidde de bedrijfscombinatie bovendien tot een bruto-opbrengst van ongeveer $ 448 miljoen. Bakkt wil dit herinvesteren in de groei van de capaciteiten en partnerschappen van het bedrijf. Voor het mogelijk maken van de aankoop van goederen en diensten met Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies via het Google Pay-platform, kondigde Bakkt vorige week een samenwerking aan met Google.

Deze samenwerking is een bewijs van Bakkts sterke positie op de markt voor digitale activa, volgens Bakkt CEO Gavin Michael. Michael gaf aan dat consumenten kunnen genieten van hun digitale activa op een realtime, veilige en betrouwbare manier. Voordat Bakkt in maart een betalingsapp had gelanceerd waarmee gebruikers aankopen kunnen doen via cryptocurrencies, bood de beurs exclusief aan geaccrediteerde beleggers BTC-futurescontracten aan.

Terwijl een nieuw wetsvoorstel een veilige haven vereist voor bepaalde token projecten, blijft ondertussen de gewone crypto-adoptie in de Verenigde Staten toenemende steun van wetgevers zien. Vertegenwoordiger Patrick McHenry heeft een nieuw conceptwetsvoorstel voorgesteld, “Clarity for Digital Tokens Act of 2021”.

Dit conceptwetsvoorstel suggereert een wijziging van de Securities Act van 1933 zodat projecten, tokens kunnen aanbieden zonder zich te registreren voor maximaal drie jaar. Een ouder plan van SEC-commissaris Hester Peirce vormde de basis voor het wetsvoorstel. Hierin werd benadrukt dat voor de Amerikaanse cryptocurrency-markt veilige haven tot nu toe de meest baanbrekende ontwikkeling zou kunnen zijn.

Het bericht Binnenkort gaat Bakkt, crypto finserv-firma, openbaar handelen op de New York Stock Exchange verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

US Bitcoin miners silent in face of Kerrisdale ‘snake oil’ claims

U.S. Bitcoin miners have remained tight-lipped following a recently released Kerrisdale Capital report criticizing the industry.

Terraform Labs ends operations, Terra community takes over

Terraform Labs ceases operations after a $4.47 billion settlement with the SEC, transferring control of the Terra blockchain to the community.

Shiba Inu onder druk: Whales verplaatsen 4,29 biljoen SHIB naar Coinbase

Shiba Inu, de op één na grootste meme coin, heeft de afgelopen 30 dagen een zijwaartse prijsbeweging doorgemaakt, met een duidelijke daling in de afgelopen...

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo