Binance stopt met het verkopen van tokenized aandelen

De toonaangevende crypto-uitwisseling Binance heeft de beëindiging van tokenized aandelen op haar platform aangekondigd, dit terwijl het bedrijf de afgelopen weken onder een enorme regelgeving druk kwam te staan

Binance kondigde afgelopen weekend aan dat het geen digitale versies van aandelen meer zal aanbieden. De beurs bood eerder digitale versies van aandelen als Microsoft, Apple, MicroStrategy en Tesla aan.

De uitwisseling liet echter via een blogpost weten dat het de service heeft stopgezet. Binance schreef: “We kondigen aan dat we de ondersteuning voor aandelentokens op Binance.com zullen stopzetten om onze commerciële focus naar andere producten te verleggen. Met onmiddellijke ingang zijn de aandelentokens niet meer voor aankoop op Binance.com beschikbaar, en Binance.com ondersteunt na 14-10-2021 19:55 (UTC) helemaal geen aandelentokens meer.”

De uitwisseling meldde dat de gebruikers die over deze tokenized aandelen beschikken, deze de komende 90 dagen nog kunnen verkopen of vasthouden. Ze mogen hun posities echter na 14 oktober niet handmatig verkopen of sluiten. Binance gaf verder aan dat Europese handelaren die graag een toegang tot tokenized aandelen willen blijven houden, dit via haar partner CM-Equity AG kunnen doen.

CM-Equity AG zal haar eigen portaal oprichten om gebruikers die in de Europese Economische Ruimte (EER) en in Zwitserland woonachtig zijn te ondersteunen. Die gebruikers kunnen hun aandelentoken saldi naar CM-Equity AG overzetten zodra het nieuwe portaal opgezet is”, voegde Binance eraan toe.

Deze laatste ontwikkeling komt op het moment dat Binance in verschillende delen van de wereld met een zware regelgeving druk te maken heeft gehad. De Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk verbood Binance Markets Limited om in het land actief te zijn, erop wijzend dat het niet de vergunning heeft om dit te doen. Dit bracht sommige banken en financiële instellingen zoals Barclays, Santander en Clear Junction ertoe om de banden met de crypto-uitwisseling te verbreken.

Vorige week waarschuwde de Italiaanse toezichthouder CONSOB dat Binance niet de vergunning heeft om in het land te opereren. De druk van regelgevers op Binance stapelt zich op en de uitwisseling zal de komende weken en maanden mogelijk nog enkele wijzigingen aan moeten brengen.

The post Binance stopt met het verkopen van tokenized aandelen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo