Binance, KuCoin en MEXC verwijderd uit Apple India Store

Apple heeft, na slechts twee weken na de waarschuwingen van het FIU (Financial Intelligence Unit), de apps van Binance, KuCoin en MEXC verwijderd uit de Apple App Store in India. Hoewel Apple niet onmiddellijk heeft gereageerd, is dit toch een belangrijke ontwikkeling in de aanhoudende “regelgevingscrackdown” van de Indiase overheid.

Impact op Indiase cryptohandelaren

Voor gebruikers die deze apps al op hun apparaten hebben geïnstalleerd, blijft de functionaliteit voorlopig behouden. Desondanks is dit een krachtige stap van de Indiase regering, die probeert grip te krijgen op de cryptohandel in het land. Het is mogelijk dat Google in de voetsporen van Apple zal treden door deze apps ook uit de Google Play Store te verwijderen, wat gevolgen kan hebben voor Android-gebruikers.

Veel handelaren in India verhuisden naar wereldwijde cryptocurrency platforms om belastingen te ontwijken. Het Indiase belastingstelsel legt namelijk een belasting van 30% op de winst en houdt 1% in op elke cryptotransactie. Echter, de waarschuwingen van het FIU aan buitenlandse beurzen hebben investeerders van gedachten doen veranderen; zij verplaatsen nu hun fondsen naar Indiase beurzen.

Standpunt van de Indiase overheid

De Indiase overheid lijkt zich voor te bereiden op strenge maatregelen tegen bepaalde cryptocurrency-beurzen. Hoewel er waarschuwingen zijn uitgegeven, hebben deze beurzen nog geen officiële verklaringen afgelegd. Het is belangrijk op te merken dat de regering niet tegen cryptocurrencies zelf is; zij maakt zich meer zorgen over de veiligheid en beveiliging van haar burgers.

Dit is niet de eerste keer dat de Indiase regering dergelijke drastische stappen onderneemt. Eerder werden verschillende Chinese apps verbannen van platforms zoals de Google Play Store. Dit weerspiegelt hun sterke toewijding om hun bevolking te beschermen tegen mogelijke risico’s.

Strategieën voor wereldwijde beurzen in reactie op regulering

Voor crypto-beurzen die opereren op de wereldmarkt is de meest directe stap het beoordelen van de Indiase regelgeving en overwegen om samen te werken met de richtlijnen van de regering. Dit kan het registreren bij het Financial Intelligence Unit (FIU) en het naleven van de gestelde richtlijnen inhouden.

Het oprichten van een lokale entiteit of filiaal binnen India kan een strategische zet zijn voor deze wereldwijde beurzen. Hiermee kunnen ze opereren binnen het regelgevende kader dat is gespecificeerd door de Indiase regering, terwijl ze doorgaan met het aanbieden van diensten aan Indiase gebruikers.

Door in gesprek te gaan met Indiase autoriteiten en belanghebbenden om hun zorgen beter te begrijpen en hun toewijding aan verantwoordelijke en veilige handelspraktijken te communiceren, kan een positievere relatie worden bevorderd. Het educatief voorlichten van gebruikers over naleving, veiligheidsmaatregelen en de voordelen van werken binnen gereguleerde kaders kan ook een focus zijn voor deze beurzen.

All Dutch and English crypto news!

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Lido adds support for 1inch as withdrawal aggregator

Lido has announced support for 1inch as a withdrawals aggregator. 1inch will allow ETH stakes to skip the withdrawal queues with instant swaps between staked Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo