Binance kondigt 1 miljard dollar groeifonds voor de Binance Smart Chain aan

Het doel ervan is om de groei van de Binance Smart Chain te versnellen plus de massale acceptatie van crypto te stimuleren

Binance heeft een 1 miljard dollar fonds aangekondigd dat gericht is op het bevorderen van de acceptatie van de Binance Smart Chain (BSC) plus de bredere blockchain industrie.

De crypto-uitwisseling is van mening dat de financiering, gezamenlijk met fijne partnerschappen met toonaangevende organisaties, de blockchain technologie aanzienlijk zal opschalen en alsook op grote schaal voor real-life use cases toegepast zal worden.

Binance meldde in een op dinsdag gepubliceerde persverklaring dat het het BSC ecosysteem graag wil zien groeien om zo projecten op het gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi), gaming en social netwerken te omvatten, die naast andere sectoren de traditionele systemen zullen verstoren.

Gwendolyn Regina, de Investment Director bij het Binance Smart Chain Accelerator Fund, zei dat het belangrijkste doel van het fonds is om de wereldwijde acceptatie van crypto’s en blockchain technologie te versnellen.

“Onze focus zal via dit 1 miljard dollar initiatief naar het bouwen van cross-chain en multi-chain infrastructuren verbreed worden, die met verschillende soorten blockchains geïntegreerd zijn”, voegde Regina eraan toe.

Volgens de Binance CEO Changpeng Zhao zou een “massale wereldwijde acceptatie van digitale activa” de Binance Smart Chain “tot het allereerste blockchain ecosysteem met 1 miljard gebruikers” uit kunnen laten groeien.

1 miljard dollar, vier toepassingen

Binance zal deze 1 miljard dollar in vier investeringsblokken opsplitsen.

In totaal zal er 100 miljoen dollar naar talentontwikkeling gaan, waarvan de developer communities, academische instellingen en de op blockchain gerichte R&D projecten de begunstigden zullen zijn. De volgende portie van de investering omvat eveneens 100 miljoen dollar, die in een liquiditeit stimuleringsprogramma gestoken zal worden om zo liquiditeitsverschaffers voor door BSC gehoste DeFi projecten te stimuleren.

Binance heeft nog eens 300 miljoen dollar voor een bouwprogramma gereserveerd, waarvan 200 miljoen dollar voor een incubator project dat op 100 gedecentraliseerde applicaties (dApps) is gericht. Het resterende bedrag van 500 miljoen dollar zal naar een investerings- en incubatieprogramma gaat.

Deze fondsen zijn volgens Binance gericht op het versnellen van de reguliere acceptatie van DeFi en andere sectoren, waaronder gaming, gedecentraliseerde computing, metaverse, AI en virtual reality.

Deze 1 miljard dollar investering komt iets meer dan een jaar nadat Binance 100 miljoen dollar aan DeFi projecten heeft besteed die op het BSC platform van de uitwisseling zijn gebouwd. BSC heeft binnen deze periode meer dan 100 miljoen gebruikers aangetrokken, vertelde Changpeng Zhao in het persbericht.

The post Binance kondigt 1 miljard dollar groeifonds voor de Binance Smart Chain aan appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo