Binance kondigt 1 miljard dollar groeifonds voor de Binance Smart Chain aan

Het doel ervan is om de groei van de Binance Smart Chain te versnellen plus de massale acceptatie van crypto te stimuleren

Binance heeft een 1 miljard dollar fonds aangekondigd dat gericht is op het bevorderen van de acceptatie van de Binance Smart Chain (BSC) plus de bredere blockchain industrie.

De crypto-uitwisseling is van mening dat de financiering, gezamenlijk met fijne partnerschappen met toonaangevende organisaties, de blockchain technologie aanzienlijk zal opschalen en alsook op grote schaal voor real-life use cases toegepast zal worden.

Binance meldde in een op dinsdag gepubliceerde persverklaring dat het het BSC ecosysteem graag wil zien groeien om zo projecten op het gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi), gaming en social netwerken te omvatten, die naast andere sectoren de traditionele systemen zullen verstoren.

Gwendolyn Regina, de Investment Director bij het Binance Smart Chain Accelerator Fund, zei dat het belangrijkste doel van het fonds is om de wereldwijde acceptatie van crypto’s en blockchain technologie te versnellen.

“Onze focus zal via dit 1 miljard dollar initiatief naar het bouwen van cross-chain en multi-chain infrastructuren verbreed worden, die met verschillende soorten blockchains geïntegreerd zijn”, voegde Regina eraan toe.

Volgens de Binance CEO Changpeng Zhao zou een “massale wereldwijde acceptatie van digitale activa” de Binance Smart Chain “tot het allereerste blockchain ecosysteem met 1 miljard gebruikers” uit kunnen laten groeien.

1 miljard dollar, vier toepassingen

Binance zal deze 1 miljard dollar in vier investeringsblokken opsplitsen.

In totaal zal er 100 miljoen dollar naar talentontwikkeling gaan, waarvan de developer communities, academische instellingen en de op blockchain gerichte R&D projecten de begunstigden zullen zijn. De volgende portie van de investering omvat eveneens 100 miljoen dollar, die in een liquiditeit stimuleringsprogramma gestoken zal worden om zo liquiditeitsverschaffers voor door BSC gehoste DeFi projecten te stimuleren.

Binance heeft nog eens 300 miljoen dollar voor een bouwprogramma gereserveerd, waarvan 200 miljoen dollar voor een incubator project dat op 100 gedecentraliseerde applicaties (dApps) is gericht. Het resterende bedrag van 500 miljoen dollar zal naar een investerings- en incubatieprogramma gaat.

Deze fondsen zijn volgens Binance gericht op het versnellen van de reguliere acceptatie van DeFi en andere sectoren, waaronder gaming, gedecentraliseerde computing, metaverse, AI en virtual reality.

Deze 1 miljard dollar investering komt iets meer dan een jaar nadat Binance 100 miljoen dollar aan DeFi projecten heeft besteed die op het BSC platform van de uitwisseling zijn gebouwd. BSC heeft binnen deze periode meer dan 100 miljoen gebruikers aangetrokken, vertelde Changpeng Zhao in het persbericht.

The post Binance kondigt 1 miljard dollar groeifonds voor de Binance Smart Chain aan appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo